Kedves Laci! Bár ott tartanánk,hogy azt mondhassam,megnyugtató a helyzet. :)
Annak viszont azonnal tudom mondani az okát,hogy miért hajtottak el az 1 milliós kérelmeddel. Mindent a bankszámládról fizetsz,ezért a hiteltörlesztéseid,magyarul a kiadás oldalad megközelíti a bevétel mennyiségét. Így ebben a felállásban nincs az a bank,aki hitelt adna. Tudom,hogy az egyik célod,a hitelkártyák likvidálása de jelen pillanatban ilyen tipúsú terméket nem adnak a bankok. Egyébként ez számomra is érthetetlen,mert rengeteg ember jár hasonló cipőben. Ami még megoldás lehet,hogy az adott hitelkártyás banknál,külön-külön átkonvertálod egy hosszabb futamidejű személyi kölcsönné a kártyákat.
A gond az,hogy ebben a pillanatban ha felkeresel egy új bankot(ahol pl még nincs előéleted),akkor személyi kölcsönnel nem hajlandóak kiváltani a kártyáidat(erre írtam,hogy nem értem,miért nem kínálnak ilyen konstrukciót),plussz hitelt pedig nem kaphatsz a brutális leterhelés miatt. A leterheléseid,jócskán átlépik azt a kategóriát,amit be mer válallni egy bank.
Megoldás mégis lehet,egy full-racionalizálással. Ehhez gyakorlatilag össze kellene vonni az összes rövid és hosszú lejáratú hiteleidet. Úgy láttam,hogy ennek összesített állománya 14,2 millió FT. Ha ezt így egybe lehetne csomagolni (így ez az egy hiteled marad) akkor a legjobb esetben,20 éves futamidő mellett(lehet rövidebbre is persze) fizetnél 98.000 Ft körül,tokkal vonóval.
Ha jól emlékszem,akkor jelenleg 250.000 Ft fizetsz/hó.
Viszont nem válaszoltál arra a kérdésre,hogy mennyit érnek az ingatlanok. Semmit nem tudok addig pontosan mondani,amíg ezt nem írod le. Mindkettő pontos jelenlegi értékére szükség van.
Üdv-Ólomlábú