düdüklü tencere Creative Commons License 2010.03.09 0 0 187
Egészen viccesnek tartom, hogy miközben egy mondatról kijelented, hogy a többit már el sem érdemes olvasni
Nem jelentettem ki, hogy el sem érdemes olvasni. Vicces, hogy te azt találod viccesnek, amit én nem is mondok. Az, hogy "el sem érdemes olvasni" egy minősítés, és én tudatosan igyekeztem tartózkodni a minősítéstől, ott, abban a hozzászólásban.
Ezért is figyelmeztettelek szelíden, hogy ha a harci hevületből visszavennél (tudom, kampány van, de mégis), akkor jutna kacapitás a finomabb distinkciókra. Is.

Az ellene szóló érveket nem, hacsak az nem érv, hogy a szociológusok egy részének kivívná az eltérő véleményét.
Látod, ez az, amit én nem értek. Én pld. fordított esetben halnék meg a kíváncsiságtól, hogy vajon mi is lehet a baja vele...
Na, de hát mások vagyunk, ez van.

(egyébként nem hiszem, hogy nem olvastad el. Már csak kíváncsiságból is. Mert az vagy, ne is tagadd)
Becs' szóra! Itt van amúgy megnyitva, Opera böngésző, külön fül, de én szisztematikus ember vagyok, ha valamibe beleütközök, akkor addig nem lépek tovább, amíg azzal meg nem küzdöttem. Jelentem, az első mondatnál elakadtam, amíg azzal nem tudok valamiot kezdeni, addig nem tudok továbblépni.
Tudod, az alkotó és a befogadó. Nekem, mint befogadónak ez a mondat roppantul fontos, és ezen az sem változtat, ha neked, mint alkotónak más a véleményed.
A szólás szabadsága elválaszthatatlan az értés szabadságától, szerintem.

Szóval ha a hagyományos fogalmát tisztáztuk, akkor meghallgatom, hogy a szociológusok milyen problémát is vélnek a családmodell kapcsán.
Ebben az esetben még tán szinte mindegy is, hogy mi a "hagyományos" fogalmának a pedánsan tisztába tett, bepúderezett jelentése, mert itt az a borzasztóan tudománytalan, hogy "az erősítését igényelné". Mindegy, hogy milyen modellét, ilyet, hogy "az erősítését igényelné" csak politikus írhatna le, mert tőle az ilyesmit elnézzük, de igényes entellektüeltől már nem.

Amúgy oké, kezdjük. A "hagyományos" családmodell alatt úgy nagyvonalakban mit értesz? Olyan családmodell, amiről Stephanie Coontz a sokatmondó című The Way We Never Were: American Families and the Nostalgia Trap könyvében írt? :)
Előzmény: nemezis 2 (186)