szv68 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 223

Kedves Mindenki!

Egy hasznos olvasmány azoknak, akik harcba szálltak a Magyat Óriásért: http://www.essrg.hu/parlament/eloadasok/bodo.pdf. Különösen a "Hazai fajtáinkról röviden" című fejezetet, ahol az őshonos kifejezés egy deffiníciója található.

Én a "hagyományos állatfajunk" kifejezést jobbnak találom.

Természetesen ez nem von le semmit a Magyar Óriás értékéből, meg abból a tényből, hogy szükséges vele foglalkozni, és örvendetes, hogy van néhány elkötelezett ember akik szeretnének tenni érte, illetve akikhez szívesen csatlakozom én is, ha lehet.

Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy nincsenek célok. Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy a szakirodalmat olvasva úgy tünt, hogy még szakmai körökben sem egységes az álláspont, (lásd Törpecser hozzászólását) abban a tekintetben, hogy mi az elfogadott standard. Ezért kell az egyesületnek egyértelműen lefektetni azokat a pontokat, amelyeket korábban leírtam, és először a stratégiát kidolgozni.

Az őshonosság esetében, ha a definíciót nézzük, a hazánkban fellelhető példányok esetében valaki meg tudja mondani azok genetikai összetételét? Több generációra visszamenőleg a származását?

Én erre gondoltam elsősorban, nem a célokat akartam megkérdőjelezni!

Előzmény: N.Jani (215)