Aha. John Smith gyaros, aki eddig annyit tudott Kinarol, hogy valami nagy ize a terkepen, hirtelen rajon magatol, hogy atteszi az uzemet oda.
Akkor nezzuk a valosagot, az elnokok es tanacsadoik szerepet a gazdasagiranyitasban, konkretan az outsourcingban:
http://www.commondreams.org/headlines04/0210-04.htmNem azt mondom hogy a Bush administration nem kovetett el buta lepeseket, de volt amelyik szamitott, volt amelyik nem. Gondolod hogy egy ilyen cikk alapjan akarmilyen komoly gyar/uzem/business felszamolta az egysegeit in USA es rohant Kinaba? Ugye te sem gondolod komolyan?
Egyebkent miert lett ilyen nagy csend itt hirtelen? Ugy tunik, hogy csak ketten letezunk.
Egyebkent mennyire vagy jo angolban. Most indul egy nagyon erdekesnek tuno kiserlet. A 80-as evekben, még joval az internet elott, volt egy ugynevezett BBS (Bulletin Board System) aminek a forum reszlege nagyjabol ugyanolyan volt mint a mostani forumok az interneten. Azzal a kulonbseggel, hogy a kontaktusok helyi beszelgetes telefonon keresztul zajlottak a computerek kozott. Az akkori idokben, én a legelsok kozott voltam aki talalt egy ilyent, csatlakozott. Ez 1981-ben volt. Nehany honappal kesobb az egyik tag leszakadt es megalapitotta a sajat BBS-et es elnevezte The Elite Few-nak. Oda meghivott nehany embert, es a beszelgetes ment tovabb.
Kesobb a fonoke ultimatumot adott neki, hogy vagy abbahagyja a hivatal computernek erre valo hasznalatat, vagy ki lesz rugva. Akkor ő atadta egy masik tagnak, aki 1987-ig volt kepes futtatni, amig ő is ugyanezt az ultimatumot megkapta az ő fonoketol. Es akkor kerult hozzam az egesz. En atvettem, lefaragtam a The szot, Elite Few BSS-e alakult az egesz, es akkor kezdodott a fenykora. Washington D.C. volt, ugyhogy kialakult egy tenyleg "elite" membership.
Volt egy igazi US szenatorunk, egy igazi (neverol is ismert) FBI figura, egy igazi radio talk show host (nepszeru abban az idokben, most mar nincs), meg ilyenek.
Persze oriasi politikai vitak, nagyszeru beszelgetesek minden masrol is. Most (nehany napja) a Facebook-on megtalalt engem a legelso Sysop (System Operator), es a masodik is. Az elsonek van egy foruma ami mukodik. Most probaljuk osszekovacsolni a regi "elite few" koncepciot. Mivel az egesz nehany napos, nem tudom hogy ossze fog-e jonni, de ha igen, akkor en egyes szemelyeket majd meg szeretnek hivni oda. Termeszetesen ha osszejon, nagyon jo angol tudas kell, mert ezek nem magyar emberek. Te lennel az egyik akit szivesen meghivnek.