daveeeee Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1039
A bartosszal kapcsolatban a 2. variáció közelíthet inkább a felépítéséhez, bár kívülről ezt nehéz megítélni, de a kifúvásnál belenézve a henger egyik fele látszik, tehát egy félhenger alakban jön ugyanaz a levegő.
Azzal van még megbolondítva a dolog ha jól gondolom, hogy az elválasztás meg is van tekerve, tehát pl az elszívott levegő alul bemegy az egyik oldalon, felül kijön a másikon.
Tisztitással kapcsolatban én peterch álláspontját osztom annyiban, hogy egyáltalán nem aggódok ezzel kapcsolatban. A befújt levegő felül érezik a gépbe, ahol lefelé megy. Alul el van vezetve a kondenzvíz.(mindkét oldalról, külön!)
Az esetlegesen kicsapodó párát itt a légáramlás is a kondenzkivezetés felé tereli. Ezen az oldalon egyébként is nagyon ritka lehet a párásodás, legfeljebb nagyon meleg+nagyon párás külső levegő esetén, de éjjel még akkor is megszárad valószínűleg, ami nem folyik le a kivezetésen.
Szóval ezen az oldalon szerintem nem alakul ki olyan környezet ami kedvezne a baciknak/gombáknak/akármiknek.
Ha valaki nagyon aggódik emiatt, akkor a csöveit is rendesen lejtesse meg a befújók felé, akkor biztos nem fog rosszat álmodni.

Részemről gép mosogatást nem tervezek, a szűrőket tisztogatom/cserélem majd időnként. A csöveket el is rejtettem 50 centi cellulózba, és nem tervezem kiásni hogy tisztíthassam :)

Az elszívó oldalon viszont érdemes nagyon figyelni arra, hogy a kicsapódott párának mindenhol legyen lehetősége lefolyni, hiszen itt valószínűleg a levegő haladási irányával szemben lejt a cső, így erős lejtést kell neki adni. ( Bár egy cső a csőben rendszernél talán megoldható az is, ha nincs toldás, hogy a két cső a két különböző vége felé lejtsen)
Nálam ugye függőleges a hőcserélő, max teljesítményen mégsem folyik le az összes kondenzvíz, valószínűleg egy része lebeg a levegőben, vagy kifújja a gép. Legalábbis erre következtettem abból, hogy ilyenkor kikapcsolva a gépet, pár percig sokkal több víz folyik le a kivezetésen mint üzem közben.

Előzmény: cell7 (1035)