fotóstopikos nick Creative Commons License 2010.03.03 0 0 498
Ettől szép a világ. És egyben elviselhetetlen is :D
Én nem tartom mérvadónak ezeket a marketingdogmákat. Szerintem egy fotoapparátnak igenis jó képeket kell csinálnia alapból, akár auto módban is, ne kényszerítse rá a használóját a sok órás utómunkára (maradjunk ennél a szopás helyett :)). A raw legyen opció, ne pedig kényszer, mert használhatatlanul szar a jpeg feldolgozása a gépnek. Elvégre egy gépnek az a funkciója, hogy segítse az embert, nem az, hogy plusz munkát adjon neki (az a számítógép :D).
Persze a piacvezető gyártók szemszögéből a "profik rawban fotóznak", a "ha minőséget akarsz dslr-t kell venned", és a "megapixel az isten" mesterhármast mindenek felett nyomatni kell, mert valahogy el kell adni a gépeiket a laikus tömegnek*.
Nyilván az sem véletlen, hogy a profik (és itt a nagymenő hivatásosokat értem alatta) a milliós ipari felszerelésük mellé nem valami belépő/középszerű dslr-t vesznek, hanem valami fasza zsebgépet.

*itt laikusnak a faszlámákat definiáltam, akik pl azért vesznek valami gagyi Canont, mert a "profik Canont vesznek*".

*Ami egy orbitális faszság*, mert a profik olyan gépet vesznek, ami legjobban segítik a munkájukat és szarnak a csilivilire, meg hogy mi van ráírva.

*nem véletlenül hülyítik egymást vele a faszlámák :)
Előzmény: h.rom (497)