Aerion Creative Commons License 2010.03.03 0 0 160

... De pontosan azért nem kell aláírni, mert az ilyesmit nem kell és nem is szabad szabályozni ...

Elméletileg, talán, egy normálisan működő országban így lehetene, de Magarország egyáltalán nem normálisan működő ország, tehát akkor járunk el helyesen, ha a törvénykezéseket a realitásokhoz igazítjuk és nem akkor, ha hagyjuk, hogy a törvénykezés hiányosságai alássák a társadalmi békét és a jogbiztonságot.

A Holocaust tényének tagadása értelmetlen, felháborító és embertelen, de ez mellékes ahhoz képest, hogy ennek büntethetővé teteléből politikai tőkét kovácsolni igyekvő politikai erők ellenségei éppen a büöntethetőség tényéből akarnak politikai tőkét kovácsolni maguknak. Ez legalább ugyanolyan aljas, mint az előbbi megfontolás volt. 

Nem méricskézni kell az áldozatok között, én egyáltalán nem erről beszélek, éppen ennek az ellenkezője az álláspontom. Én arról beszélek, hogy mind a két szélsőség ellen, amit a fentiekben megfogalmaztam fel kell lépni, és azért kell fellépni, mert az elmúlt évek megrendítően rossz kormányzati politikája olyan folyamatokat indított el, és gyorsított fel, amiket ha nem fékezünk meg, igen sürgősen, mondhatni azonnal, később már sokkal nehezebb lesz, vagy lehetetlen.

A Holocaust tagadását büntetni kell, de olyan jogszabályozást kell erre bevezetni, ami méltó és minőségében is alkalmas erre, ez az egyik, a másik az a specialitás, amivel a jelen magyar realitások között a kommunizmus bűneinek tagadását, jelentőségének kisebbítése ellen is fel kell lépni, és pontosan ugyanazon okok miatt kell ezek ellen is fellépni, mint ami Holocaust tagadásának büntetését is megköveteli.

Előzmény: Törölt nick (158)