új vagyok itt, üdvözlök mindenkit!
olvasgattam vissza a beírásokat, és nagyon jó dolog, hogy ti már ilyen tapasztalt kertészek vagytok!
én városi gyerekként költöztem ki egy kertes vityilóba, hogy foglalkozhassak kicsi kertemmel. Ehhez képest évekig a ház kötött le, hogy egyáltalán lakható legyen. Most jutottam csak el a kertig. Időnként ugyan eldugtam ezt-azt a földbe, elég kevés sikerrel.
Kérdésem lenne hozzátok, tudom hogy nagyon gyermeteg, de hát minden kezdő innen indul :) : a hétvégén örülve a tavasznak nagy elánnal felástam egy részt - nem nagyot, csak egy kis tanulóméretűt -, a hét elején is egyengettem... stb. vannak már magok (előnevelés nálunk helyhiányában sajnos kizárt), kezdeném a vetést, de elbizonytalanodtam az időjárás előrejelzések miatt. Azt ugyan sok helyen írják, hogy ilyenkor már lehet vetni hidegtűrőket, de olyankor is, ha fagyokat mondanak a következő éjszakákra, és hétvégére havat is??
ha lehet vetni, akkor most mit vethetek már? Nem sok magot vettem, meg nem komplikáltakat: dughagymát (újhagymaként szeretnénk enni), levélpetrezselymet, tépősalátát, sóskát, na meg többféle fűszernövényt, de azt tudom, hogy azokat később kell. bár furamód a levendula tasakjára az van írva, hogy már februártól vethető :O .
ráadásul kezem közé került egy kertészeti holdnaptár a netről barangolva, és aszerint a hétvégéig van csak vetési időszak, utána már csak március vége felé legközelebb. már csak ezért is vetnék... szerintetek? (még egyszer bocsánat a buta kezdő kérdésekért)