Stingary Smith Creative Commons License 2010.03.02 0 0 131
"nem volt olyan szenvedélyes, mint Gyurcsány"
Látod, már megint a szenvedélyes. Gyurcsány abszolút nem szenvedélyes, hanem kvázi politikai kalandor, egy bunkó, aki mitsem törődik azzal, hogy a szavainak milyen súlya van és/vagy kiket aláz, bánt meg. Láthatod, az őszödi beszéd kipattanásáig nem voltak különösebb fejlemények a személyével kapcsolatban. De azóta az emberek egy sor kiszólást az ő "rendszerének" tulajdonítanak, lásd : a patkányoknak is hagyni kell menekülési utat; nem a békákat kérdezik meg lecsapoláskor; lehet tüntetni, majd megunják, hazamennek; el lehet menni Magyarországról, tessék, lehet menni; stb... lehetne még sorolni. Ezek olyan kijelentések, amiket sokan egyszerűen nem tudnak átlépni és úgy viselkednek ahogy... úgy, hogy emiatt kordonok mögé kell vonulnia mert különben agyonvernék. Illúzióid ne legyenek, ha Sólyom, vagy Orbán mondott volna ugyanilyen dolgokat, akkor ők is kordon mögül lesnének... Elfogadni nem tudom az ilyesmit - mármint az effajta "vélemény nyilvánítást" - de nem csodálkozom. Én a tollat és a kis karikát tekintem eszköznek a véleménynyilvánításra 4 évente - aztán ha nem az én pártom nyer akkor így jártam, többség dönt, elfogadom - mások viszont sajnos drasztikusak. Gyurcsánynak az egyik nagy baja az, hogy elhitte - elhitette magával - ME-ként mindent megtehet. Nincs meg benne az alázat mégcsak mutatóban sem, sem a felelősségével, sem a munkájával kapcsolatban. Bajnai ponthogy nem ilyen, ezért érzi egy kicsit másnak a Fidesz tábora is - már ha beszélhetek egy kicsit mások nevében... - őt, mint ahogy pont emiatt kezeli másképp az ország Sólyom Lászlót is. Sokan úgy érzik, Gyurcsány elárulta őket, s az országot, hogy megtartsa a pozícióját- s gondolják jogosan, hiszen hiszen az őszödi beszédében egyértelműen elmondta, hogy mi volt a pálya - viszont ugyanezt nem érzik Sólyom kapcsán. Vagy akár Bajnai kapcsán sem, legalábbis nem olyan mértékben mint Gyurcsány esetében.
Előzmény: Törölt nick (118)