Törölt nick
2010.03.02
|
|
0 0
90
|
Való igaz, másképp látom - én ezt az emberi felét nem láttam. De figyelj, nekem volt a Göncz Árpáddal egy személyes élményem. Utolsó éves voltam, bementem suliba és szeptemberben a legelső irodalmi előadásunkon az előadó Göncz Árpád volt, (94-et írtunk) méghozzá műfordításról tartott az öreg nekünk egy kurzust, és mi is szabadon kérdezhettünk is tőle - nem előre leadott kérdésekre válaszolt! Baromi jó dolgokat mondott a Gyűrűk ura vagy a 2001 Űrodüsszeia fordításáról, semmi politikát nem vitt a dologba. Ja, és természetesen nem voltak gorillák az előadó bejáratánál sem, símán rövidnaciban, strandpapucsban beslattyogtunk utánunk bejött az Öreg is. (Persze, egy héttel előtte a kormányőrség átvizsgálta az egész épületet, ezt tegyük hozzá.) Nagyon kedves, közvetlen volt, tegezett bennünket, természetesen, (Szervusztok gyerekek!- köszöntött bennünket.) A katedrán ott ült mellette az egyik anyanyelvi tanárom, aki az előadás végén szót kért. Elmondta, hogy életében nem látott ilyent, hogy egy ország legfőbb közjogi méltósága eljöjjön egy iskolába, és ott politika-mentesen beszéljen - szerintem felszabadult egy kicsit - majd a végén hozzátette: Elnök úr bárcsak ott lehettem volna Ön mellett a börtönben angol nyelvet tanulni... Életemben egy politikusra mondtam hogy tisztelem, ez Göncz Árpád, de nem csak ezért. |
Előzmény: Psycho Dad (82)
|
|