- Na, például ebből is remekül látszik, hogy te itten küzdesz és nem beszélgetsz
Na, ebből az látszik, hogy ami félreérthető, azt félre is értik.
Nem személyes jövőről írtam.
- valójában nem félek attól, ami jön, hanem undorodom.
Attól, ami a fantáziádban van. (Bocsi, de ugye tudod, hogy a reális és irrális félelem között mi a különbség?)
- egy entellektüel nem áll be a disznókórusba röfögni, ugye már csupán ezzel is elérhető egy jelentős minőségi javulás, másrészt pedig valahol ott kéne legyen a késztetés egy értelmiségiben, hogy menten szógálatba helyezze magát ott, ahol az értelmet, a tudást a disznócsorda tapossa-cincálja, és a vérmérséklete szerint ilyen vagy olyan szóval helyrerakja a sutyerákokat.
Most túl azon, hogy én mennyire tartom magam klasszikus értelemben "entellektüellnek", azt gondolom, hogy ha én megmaradok a vitának azon a szintjén, hogy a legocsmányabb személyeskedő sértésekre sem reagálok, azzal önmagában is elérek egy hatást. Másrész, az arra érdemes topicokban ugye mégsem az egymondatosak a jellemzőek.
A helyrerakást egy kicsit másképp képzelem el. Aligha működik direkt módon.
Most komolyan képzeld el, hogy bejön egy kliens a leglehetetlenebb és valóban félelemetes fantáziákkal -mondjuk a nőket gyilkoló sorozatgyilkosok kapcsán.- és és majd jól helyrerakom????? Lehet, hogy nem is irogatnék már)
- Biza, a szólás szabadsága egyúttal azt is jelenti, hogy ha valaki hülyeséget szólt, annak megmondhassuk, hogy öregem, te hülyeséget szóltál. És ha azt látjuk, hogy tudatlanság, tájékozatlanság miatt szólt hülyeséget, akkor ezt.
Megteheted. Én azonban kételkedem a hatásában.
Emlékszel? Szocializáció, önkontroll Belsővé vált értékrend. Ebben hiszek, bár ez igen lassú folyamat.
És minta. Adj megfelelő mintát, ettől válik valaki hitelessé.
És, hogy a topicot is érintsem, éppen ettől hiteltelen a két szereplő.
Molnár és Gyurcsány.
Mert nehogy azt gondold, hogy attól, hogy most Fletót ekézi, szimpatikusabbá válik.
Ráadásul engem még meglepetésként sem ért. Beleillik a képbe.