jeve84 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 1220

Tiszteletem az Uraknak!

Egy kis segitseget szeretnek kerni. Egyeseknek mindenkeppen banalisnak tunhet a problemam, es bizonyara az is, de meg nem vagyok eleg gyakorlott ahhoz, hogy ennel osszetettebb problekkal szembesuljek. Magyarul kezdo vagyok. :)

Tehat, elso lepeskent egy majdani diorama fele gondoltam "gyonyorkodom" kicsit egy csupasz deszkaban, amire felerositek ugy 40 centi sint es kb ugyanennyi felsovezeteket (es atmenetileg ezen nezegetnem egyik-masik villamos jarmuvemet). Elobbibol eleg sokat hasznaltam mar, utobbi soha nem volt meg a kezemben.

Szert tettem viszonylag olcson egy nagyobb keszlet regi Marklin felsovezetek-tarto oszlopra, majd elrobogtam a legkozelebbi modellboltba, hogy vegyek hozza szinten Marklin vezeteket - ha azonos a gyarto, talan nem okoz majd gondot gyakorlat nelkul osszekalapalni oket.

Es megis. :) A legrovidebb vezeteket vettem, hogy egysegnyi hosszon minel tobb oszlop ferjen el, 70143-as cikkszammal. A vezetek ket vege kulonbozik, es ez okozza nekem a fejfajast. Tudom, hogy a Marklin regi vezetekei maskepp neztek ki, de korulneztem a neten, es azt latom, hogy olyan oszlopokat, amilyenek nekem vannak, tovabbra is lehet kapni ujkent (legfeljebb annyi kulonbseggel, hogy ezek mar nem "Made in Western Germany"). Magyarul elvileg kompatibilisek.

Mindezek alapjan az a gyanum, hogy a hiba az en keszulekemben van, valoszinuleg barki mas egy-kettore ossze tudna allitani a rendszert... :)

Ehhez kernek egy cseppnyi segitseget, mert hiaba vadasztam egesz este a neten, nem talaltam kepet/leirast, ami segithetne.

Elore is koszonom, ha valaki szan nehany percet a megoldasra!

Ha sikerul, csatolok egy kepet is.

A bal oldali vezetek-vegzodes az, amivel nem tudok mit kezdeni...