Kedves Rebka!
Hu, hat, Parizs nem eppen olcso varos, amit mindenkeppen el kell kerulni, az az, hogy atszamold a koltsegeket, mert akkor horrorisztikus osszegek tudnak kijonni. Viszont vannak kis "okossagok", hogy hogyan lehet sporolni...
Tudom ajanlani, hogy nezz at a Parizs blogba, illetve a blogomon is hagytam par informaciot: parizsikisokos.blog.hu.
Nagyon olcso szallas: ha irsz nekem egy privat mailt, meg tudom adni egy magyar ismerosom cimet, aki ad ki kedvezo aron szobat, vagy lakast idelatogatoknak; az ar ugy tudom fejenkent 30 euro korul van, a hostelek is kb ennyibe kerulnek, viszont ami ennek az elonye, hogy itt a konyhat is lehet hasznalni, amivel viszont nagyon sokat lehet sporolni. A boltok arai ugyanis nagyjabol megfelelnek az otthoniaknak, igy este ott ossze lehet dobni valami gyorsabb kajat, napkozbenre pedig tudtok vinni szendvicset. A kornyek pedig eleg korrekt. Villejuif Louis Aragon metromegallotol kb 10 perc gyalog. Nem tudom,; melyik repterre erkeztek, de mindenesetre ha Orlyra, akkor onnan a 285-os busz 1 euro 60ert kivisz a repterre.
A belepok vegyes aruak, altalaban 10-15 euro kozott vannak. Disneylandben en meg nem voltam, de allitolag az egy nap meg keves is ra, lejjebb irtak a belepot, 56 es 44 euro (felnott, gyerek) a napijegy. Oda az RER A-val lehet kijutni, Marne la Vallee allomasig- gyerekjegy 3.25, felnott 6.55 egy iranyba. Parizson belul a kozlekedes nagyreszt gyalog es minimalis metrozassal megoldhato, egy tizes gyujtojegy (carnet) 11 euro 10 cent.
Sokminden ingyen is megnezheto, pl Notre Dame, Sacré Coeur... (legalabbis a templomok), botanikus kert... meg persze a varos maga :)