orlanda Creative Commons License 2010.02.24 0 0 810

Hát, éven túl a cikk szerint inkább ne. Ide tartoznak a komolyabb szív és érrendszeri betegségek, a rák, az autoimmun betegségek, és még egy csomó más is.

DE!

Vajon megtilthatod-e az ilyen betegnek, hogy a homeopátiás szertartásokat alkalmazza a gyógyulásának érdekében?

Szerintem nem.

Az orvosi modellnek az a baja, hogy azt mondja: ezt a gyógyszert kérem szedje be naponta háromszor, ne fogyasszon hozzá tejterméket és ne igyon. Pont: .

A homeos modellnek meg az az erőssége, hogy ír egy teljes rituálét köré: szedje be háromszor, alkohol tilos, menjen el jógázni, naponta sétáljon legalább 40 percet, ne egyen hozzá hagymát, csökkentse a húsevést, stb. stb. stb. és megmondja, hogy csak ekkor hat.

Namármost, ha az én szívbeteg apámból indulok ki, aki nem volt homeoérzékeny, ő szépen beszedte a gyógyszereket, de egyébként ugyanazt csinálta, amit addig is.

Viszont ha az én szintén szívbeteg mondjuk anyámból indulok ki, ő szépen 5-6 évvel a szívműtéte előtt elkezdte magát felkészíteni homeós módszerekkel a műtétre. Lefogyott, naponta sétált, abbahagyta a dohányzást, itta a teákat, kevesebb olyan helyzetet vállalt, amiben felidegesítette magát, többet ment kirándulni, majd vállalta a műtétet, miután jól felkészítette magát így, és szépen megette a gyógyszereket.

Szerinted melyik van életben?

Előzmény: azul (809)