Tapasztalat alapján az alábbiakat tudom mondani:
Nálunk a pára télen hiánycikk. Így a fürdés után örülünk egy kis párának, így beengedjük a lakótérbe a fürdőből. Ez télre vonatkozik, tavasszal bekapcsoljuk a szellőztető gépet és megy egész őszig. Az aereco szellőztetők szerintem felejtősek, mert utólagos beépítésre találták ki, új építésnél nem érdemes szétbarmolni mindent. Helyette érdemes a csövezést kialakítani, és ha lesz pénz, akkor megvenni a szellőztető gépet. Mégegy, hogy a csöveken keresztül kialakul egy természetes légáramlás magától is.
A gipszkarton meg elméletben felesleges, de én számolgattam konkrétan, és nem drágább. Viszont a gipszet mindenképp ajánlották beépíteni a házba a már említett pára megkötő hatása miatt. Nem csak az anyagárat kell figyelembe venni, hanem a festés-glettelés is olcsóbb kartonra, ill. a munkadíjakat is kell kalkulálni. Nálam nem volt különbség, de házilagos kivitelezésnél egyszerűbbnek tűnhet a hálózás. Azzal sincs semmi gond, főleg hozzátoldásnál. Én oda szellőztetőt sem tennék, hisz a régi házrész valószínűleg "szellőzik" rendesen. Ahol a bojler lesz, oda nem kell semmi extra, csak kicsit hosszabb dübel, de ez néhány száz ft-os nagyságrend. Azon a szakaszon vissza kell szedni a belső hungarocellt, és betenni egy fa stafnit a betonmagra, kb 10x5x40cm-est, erre felfeküdhet a bojler rögzítőtalplemeze, és ennyi. Ha pedig csempézve lesz, még ez sem kell.