Szia!
Az meglehet, hogy hülye vagyok, nem tagadom,történelmet tanítok, így nem sok fogalmam van erről a témáról...meg még sok minden másról sem.
De az interneten böngészgetek, érdeklődöm , és azt is gyanítom, hogy ahol a bojlerem lesz, oda mindenképpen kell valami.
Az Aereco honlapján, én is néztem lakásszellőztető központi ventilátort és tartozékait, csak nekem a kb. 100 000 kicsit húzós. Biztos van és találtam is barátibb áron, de azt nem tudom, hogy elég-e nekünk. Ha nem ez a rekuperátor(fogalmam sincs mit jelent), akkor bocsi. De természetesen ezt is meg fogom beszélni a tervezőmmel.
Egyébként én nem az egész házat akarom prokonceptből felépíteni, csak toldani szeretnék ebből. A régi házunk egyik fele kő, a másik fele 30-as tégla, szigetelés nélkül...szóval szellőzés van rendesen. Hogy miért ebből építek akkor hozzá??? Már magam sem tudom, annyit variáltunk: az ytongra panaszkodnak , reped,ezt több embertől hallottam, a 38-as tégla pedig leszűkíti a lakóterem..talán ezért maradtam a prokoncept mellett.
És azt is le kell írjam,én is szoktam szellőztetni mindenhol a lakásban legalább fél, egy órát naponta, még most is, amikor hideg van, mert , én sem szeretem az áporodott szagot a környezetemben, de ezzel vélhetőleg mindenki így van.
Nekem a gondom az volt, hogy hogyan viselkedik pára szempontjából a falam, ha nem teszek rá gipszkartont. Mert ugye azt senki sem várja el tőlem, hogy egy kiadós esti fürdés után tárjam ki az ablakot a fürdőben. Bár lesz rajta elég nagy ablak(150x90). Igaz ez is eszembe jutott megoldásként, de a férjem kinevetett, és közölte ezt felejtsem el.