Szia!
Leszögezem, én nem vagyok szakember, tehát csak "felhasználó" nyelven tudom elmondani a tapasztalatokat.
Tehát, ha veszel egy normál gipszkartont, kint hagyod most 1 éjszakára a szabadban, másnap reggel kézzel tudod hajlogatni, mert magába szivta a párás levegőt. Ugyanez a zöld szinüvel nem történik meg, mert valamivel "impregnálva" van, ezért, és amit pontosan nem tudok, hogy vagy nem szivja be a vizet, vagy az anyaga marad stabil. És van olyan gipszkarton is, ami "tüzgátló", illetve késlelteti a gyúlladást, nekünk ilyen a padlástérben van szerelve.
Na, gondolj bele, ha simán ragasztóval van a háló felrakva, a párától a ragasztó egy idő után átázik, csökken a ragasztási képessége, plusz mekkora nagy súly van a csempe miatt rajta, szerinted meddig fog az tartani? Persze ezt ne úgy értsed hogy 1 hónap múlva lepotyog, de .......
Egyébként nálunk a fürdőbe és a konyhában is ilyen zöld van, 6 éve, és egy deka penészt nem lehet látni! Igaz nálunk mindegyik helységben van az ablakon szellőztető is, nagyon hálás dolog. Most ugyan nem tudom az árakat, de akkor 6500Ft/db volt az ára.