lzh6k4 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 877
Egy korábban feltett kérdésemre úgy érzem nem kaptam megfelelő választ, ezért újra feltenném. Három lépésben szeretném bevezetni a hővisszanyerős szellőztetést
- belső légcsatornák.
- maga a hővisszanyerő készülék
- talajhőcserélő
Kértem be árajánlatokat, de egy kicsit soknak tűnnek. Az itt olvasottak alapján valszeg saját kivitelezés lesz a vége. Egyes lépéshez kérdésem, hogy a kapott ajánlatokban szerepel több helyen is, hogy speckó légcsatornákat fektetnek le, és az nem helyettesíthető pvc csövekkel. Az okát még értem is, első sorban a tiszta levegő, zajmentes működés stb. A konkrét kérdés, hogy a csövezést hogyan oldjátok meg? Melyik cég csöveit vásároljátok meg, milyen beömlő nyílásokat helyeztek el.
A csövezés tervről majd készítek képet és azt belinkelem észrevételezésre. Ezzel kapcsolatban ugye jól tudom, hogy az a szabály, hogy fürdőbe, konyhába, wc-be csak elszívás, minden máshova csak befújás kell? A befújás csövei jobb ha a padlóba mennek, így a befújaás alulról történik, az elszívás meg a plafonban? Kérdésem, hogy az elszívó csöveket simán a födém áttörése után a padláson szabadon mehetnek? Valami szigeteléssel természetesen, hogy télen ne hülje szét magát? A födémbe szerintem nem megoldható, mert szeglemezes tető lesz, vagyis a szigetelést ezért nem szedném ki.