Felicitál Creative Commons License 2010.02.21 0 0 7199

Interpelláció 2010. jan. 28.

Téma: Gárdonyi G. iskola használatba vételi engedélye.

Beadta: dr. Döcsakovszky Béla

A pénzügyi bizottság számára készült, 2009. nov. 12.-i jelentés, majd a kérdéseimre a jegyző által adott válasz egyaránt azt erősíti meg, hogy az épületre nemcsak az ünnepélyes átadás időpontjában, de a közelmúltig sem, s talán még most sincs használatba vételi engedély.

Ezért kérdezem:

1. ... kinek a terhére róható ennek az elképesztő felelőtlenségnek jogi és erkölcsi terhe?

2. Ki vállalja a szabálytalanságok anyagi következményeit,...

3. Polgármester Úr, mint az Önkormányzat és a város első számú vezetője, mikor és hogyan kívánja levonni az eset személyére vonatkozó konzekvenciáit?

(Megjegyzés: a fentiek az interpelláció rövidített változata)

Válasz: 2010. febr. 11.

A város 2009. augusztus 26-án ideiglenes jellegű használatba vételi engedélyt kért. Az engedélyező hatóság az eljárást 2009. szept. 9-i dátummal megindította, az ügyintézési határidőt 60 napban állapította meg. Az I. fokú építésügyi hatóság 2009. okt. 5-én, a bejárásról készült jegyzőkönyvben megállapította: Szemrevételezéssel az eddig elkészült részek megfelelnek a VIII-1550/2007/22 számú jogerős terveknek és az elkészült részek a rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmasak.

Ezek alapján a szakhatósági állásfoglalások kiadásának elhúzódása miatt okafogyottá vált az ideiglenes használatba vételre irányuló eljárás lefolytatása.

2009. dec. 7-én megkérték a használatba vételi engedélyt. Ezt megkapták 2010. jan. 28-án. Ez jogerőre emelkedett 2010. febr. 05-én.(rövidített változat)

Megjegyzés: Arra nincs válasz, hogy ki adott utasítást a hatósági engedély nélküli használatba vételre.