vizus 2010.02.18 19:11:00 © (17295)
B. E. mindenesetre jóval rokonszenvesebb számomra emberként, mint jónáhány más közszereplő
@
No ezzel nem vagy egyedül, sajnos! Babarczy képes szimpátiát kelteni maga iránt. Nem mindenkiben persze...de azért sokakban. Még a – hiányolt – doktornénk is talált benne „valamit”, pedig Ő aztán igazán nem bánt kesztyűs kézzel vele. Sőt, hozzáteszem amit magam tapasztaltam, hogy olyanok is újra és újra hisznek neki, akiket sorozatosan becsapott, semmibe vett. Fura dolog ez, nem racionális.
Az ő közszereplései elsősorban leszerepelések. Élő adásban vezetik ki a stúdióból v. nekiáll pityeregni Alindánál utána meg Hídembernek képzeli magát stb...
Viszont ezekben a választási, háborús időkben a Babarczy fajtának komoly [köz?]szerepe van! Ami nem más mint a politológusokra, bérelemzőkre, mindenféle firkászokra, együtt: szellemi prostituáltakra a megbízóik által kiosztott szerep: a lila köd eregetése! Az a feladatuk, hogy eltereljék a figyelmet lényeges dolgokról a lényegtelenekre. Ők szolgáltatják a gumicsontot amin aztán rágódhat a T. választó. Ugyanis máshoz nem is értenek, csak a gumicsont szolgáltatáshoz, ami ezen túl van az nem az ő kompetencia szintjük. Babarczy most nem l’art pour l’art, hanem irányítottan szellemi környezetszennyező. Ezért vakerál olyasmiről, hogy az ügyészség végre teszi a dolgát. Ki a bánatos f@szt érdekel, hogy Babarczy szerint teszi -e v. sem az ügyészség a dolgát? Nekem aztán tök mindegy! Az írása cinikus hangvétele mutatja, hogy az a cél, hogy vitát generáljon. Bizony-bizony milyen fura, hogy ügyészség korábban nem tudta amit mindenki tudott, meg maga Babarczy is tudta.! Aztán Fityesz kétharmad dettó ugyan ez a szándék: leterheljék az embereket valami idiótasággal. Mert ha nincsenek az emberek leterhelve akkor még véletlenül elkezdenek gondolkodni! És talán megkérdik, hogy mi lett azzal irdatlan kölcsönnel amit az IMF ránk sózott, hogy kamatoztassuk neki? Tegye fel a kezét aki kapott belőle! Mert mondjuk a külföldi tulajdonú kereskedelmi bankoknak lett belőle „bankmentő csomag” 600 milliárd Forint értékben! Miért is? Veres szerint, nehogy versenyhátrányba kerüljenek a többi bankkal szemben. Nem is kellet nekik. Pl a CIB vissza is utasította. Hogy lehet, hogy máig nem lehet tudni pontosan milyen feltételek mellett került sor erre a „kölcsönre”? Miért nem ezt firtatja Babarczy? Választás van, az elszámolás ideje!
Most őszintén, bárki el tudja képzelni, hogy Babarczy a diplomagyűjteményével, mint eszméletlen eszmetörténész, modern-kultúra-kutató, webkettes szagértő, stb...(épp csak partjelző nem volt még az NB2 -ben) képes lenne egy komoly témáról írni? Az a rémisztő, hogy én el tudom képzelni....