Kiss45 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1143

Kombi-cirkós kazán lesz (ha lesz). Annak csak egy cső kell, amit "kidug" az ember a tetőn.

A hőszigeteléssel kapcsolatban annyit pontosítanék, hogy a tetőteret szigetelni kell, azt elfogadom. De a tervező beleírta a tervbe, hogy az egész házat szigelni fogjuk. Ami már nagyobb tétel. Sajnos már készen vannak a tervek, kinyomtatva, spirálozva, kifizetve.

Beadás előtt azonban megkérdeztem helyileg illetések önkormányzati ügyintézőt a használatba vételi engedéllyel kapcsolatban. Ő azt mondta, hogy semmit nem szabad eltérni a tervben foglaltaktól. Azt is mondta, hogy csak akor kapjuk meg a használatba vételi engedély, ha minden teljesen készen van. (Tehát nem mondhatom azt, hogy majd később fog elkészülni a fürdőszoba, a belső falak.) Ezért be sem adtam a terveket.

Másnap telefonon érdeklődtem az önkormányzatnál. Direkt egy másik ügyintézővel beszéltem. Az teljesen normális volt, azt mondta, hogy rugalmasak, meg fogjuk kapni az engedélyt.

Most akkor felmerül a kérdés, hogy a használatba vételi engedélyt vajon ki fogja elbírálni? Az az ügyintéző, akivel először beszéltem (akihez be kell adni az építési engedély kérelmet), vagy ezzel már mások foglalkoznak? Az önkormányzatnál ilyen információt nem adnak ki, nehogy megpróbáljak megvesztegetni valakit. Én semmi ilyet nem akarok, de mégis tudnom kellene, hogy mit csináljak. Beadjam így a tervet, vagy módosíttassam a tervet a tervezővel még most. Az a baj, hogy már kifizettem a tervezőt.

Előzmény: _lala_ (1142)