Alienita999 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 10
Sziasztok!

Köszi a sok tanácsot, van köztük pár nagyon jó tipp.

Nos, egyedül költözöm, külön, pont ez a lényeg. Még nem is aktuális, mert Bp.-en előbb el kell adni egy lakást, hogy meglegyen a teljes pénz (sajnos az ára kétfelé megy), ez most van folyamatban. Napközben amúgy pár órát vagyok távol, nagyrészt azért itthon, plusz van egy cicám, aki azért mégsem hagyok megfagyni :-) A lehetőségeimet nézve 30 ezer körül tudok rezsire költeni havonta, de ebben minden benne kell, hogy legyen. Én valami kis, 40 nm körüli, kis belmagasságú, gázfűtéses lakásban gondolkodom Szegeden, bár a belvárost nem szeretem különösebben, a most folyó változtatások miatt valószínűleg ezeknek a lakásoknak az értéke fog nőni, ilyenbe érdemes invesztálni. (Forgalomkizárás, stb.) Valóban meglepő árakkal találkozom, de igazán még el sem kezdtünk nézelődni.

A lakásbumm egyrészt jó hír, másrészt nem, mert ha tavasszal tényleg a piacra kerül egy csomó "olcsó" lakás, akkor a pestinek is tarthatatlanná válik az ára. Vagyis ott elbukom azt, amit emitt nyernék :-S

Az örökölhetőség jogát mindenképpen megkérdezzük az önk.-nál, mert bár konkrét örökös ugyan nincs, de mégsem lenne jó, ha a pénz csak úgy "elszállna". Azt tudom, hogy ha be van jelentve valaki oda, hogy még ott lakik, az viheti tovább, de pl. nem tudom, hogy bejelenthető-e olyan személy, akinek a nevén van saját lakás?