sgabo Creative Commons License 2010.02.14 0 0 7426

Szia!

Októberben vettem az autót, és most készül a kasztni. Ebben mondjuk volt kb. 1,5 hónap állásidő, mert túlpörgött a műhely. :) Ha minden jól megy, akkor nyárra elkészül, kap rendszámot, aztán gyí. Szóval ha csinálod rendszeresen, akkor egy év alatt megvan.

A kupé sokkalta rosszabb állapotban volt és ott még a szakembereket is keresgettem, ami itt már csuklóból megy  (mármint megvan, hogy mit és hova viszek).

Ha saját magad csinálod a dolgokat, akkor viszonylag normális pénzből össze lehet hozni. Nagyjábóli összegeket írok, mert lehet ötször ennyit is költeni a dologra. Kasztnizás elemekkel 2-400e (szétrohadtságtól függően), fényezés 400e-től (de már van aki megfújja 200e pénzből is, fúleg ahol evés a munka. Maga a festék, ha gyári minőség akor kb 65e Ft körül beszerezhető egy kívül belül festéshez) kárpitozás 4-900e Ft (attól függően, hogy mit kell csinálni és milyen anyagokból, az oldalamon lévő kupé gyári Mercedes bőrből lett "kivarrva" és az kb. 800-850e Ft körül mozog. Az állólámpáskához van egy 100e km-t sem futott fekete plüss belsőm, úgyhogy abba csak szőnyeg kell, oldalkárpit meg tető, ez 200e körül megvan) motorgenerál 250-1mill (attól függ, milyen motorról van szó, én a 200D-t egy haverommal csinálom, és 3-400e Ft körül meg fog állni ompletten, szépítgetéssel mindennel együtt, de a kupé m110-es motorja bőven 1 mill felett landolt, mire elkészült)

Mindezek mellett lehet számolni még úgy 1m-val a sok kis apró alkatrész szerelgetésével, plusz cuccok megszerzésével. Itt lehet a legnaygobbat spórolni, ha mindent szépen felújítgatsz és nem pedig újonnan megveszed. Nagy segítség ebben ha olyan autót vezel, ami legalább belsőileg egbyen van. Most keveredett hozzánk egy 23-as kombi, igazából a belseje és a motorja hibátlan és napi használatra készül. Ergo egy kasztnizás és készen van az autó, csak kicsit ki lesz csinsítgatva, mert ezt is meg lehet csinálni házilag bőven.

Remélem segítettem valamit. :)

Előzmény: jjbyo-2 (7425)