megharaplak Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1099
Sziasztok!
Mi tavaly voltunk Dominikán és olvastam pár kérdést, amire tudok válaszolni.
Barátnőmnek piros útlevele van, nekem kék, mindig furán néznek, de eddig nem volt gond sehol sem.Igaz, odafele segítséget kért a vámos egy másiktól, de aztán beengedtek. Dominikán be és kilépési " vízumot" kell fizetni, meg egy csomó nyomtatványt kitülteni, amire akár a családfádat is írhatnád, a kutya nem nézi.
A másik a delfies úszás, emlékeim szerint az Ocean Worldben van rá lehetőség, kicsit futószallagos rendszerben működik, mindenkiről képet készítenek, amit később meg lehet vásárolni. Így olyan, mintha csak azért úsznál a delfinnel, hogy meglegyen a kép, aztán jöhet a következő. Az web cím: oceanworld.net, ha az árakra vagy kíváncsi. Mi ott foglaltuk a cápa és delfin simogatást, érdekes volt és " akció" volt, egyet fizet, kettőt kap..... Lehet, hogy minden héten ilyen akció van, de olcsóbban jöttünk ki, mint ha az Ocean Worldben fizetünk be.
Voltunk még egész napos lovagláson, a valami fergeteges volt, talán az volt a legjobb 2 hét alatt.
Jah, az időeltolódás miatt az első héten 6- 7 körül már fel kel az ember.

Voltunk még a Paradise Island- en, érdekes volt, egy korallzátony körül lehet úszni, de nem vetekedhet a vörös- tengeri úszkálásnál. Az út 4 óra oda, 4 vissza.
Bálnát is néztünk, az rettenetes volt, aki szeretne befizetni, mindenképpen kérdezze meg, milyen hajóval mentek ki a tengeri, sima motorcsónakkal nekünk borzalmas volt. ( Sikerült úgy megfáznom, hogy 2 hétig beteg voltam és papír zsepi NINCS!!!!!!)

A Cabarete- en voltunk, Casa Laguna Beach Resort, a tengerben való fürdés nehézkes, elég nagy hullámok voltak a két hét alatt egész nap, különösen délután. És tiszta zúzmos volt a víz, teszi hozzá barátném.

Vigyetek elég USD- t, ugyan van automata, és biztonságos is, de a helyi pénz váltásánál minden alkalommal valahogy mi jártunk rosszul.

Csak olyan boltban szabad vásárolni, ahol fel vannak tüntetve az árak, különben nagyon drága lehet a nyaralás, még ha a felére is alkudja az ember.
A parti kiránduás- árusító emberektől is óvakodni kell, rettenetesen rámenősek és utána meg kuncsorognak, adj egy 100- ast vagy egy cigit..... Győzze az ember utána lerázni.

Ha van még kérdés, csak bátran.....