Sziasztok!
Mi tavaly voltunk Dominikán és olvastam pár kérdést, amire tudok válaszolni.
Barátnőmnek piros útlevele van, nekem kék, mindig furán néznek, de eddig nem volt gond sehol sem.Igaz, odafele segítséget kért a vámos egy másiktól, de aztán beengedtek. Dominikán be és kilépési " vízumot" kell fizetni, meg egy csomó nyomtatványt kitülteni, amire akár a családfádat is írhatnád, a kutya nem nézi.
A másik a delfies úszás, emlékeim szerint az Ocean Worldben van rá lehetőség, kicsit futószallagos rendszerben működik, mindenkiről képet készítenek, amit később meg lehet vásárolni. Így olyan, mintha csak azért úsznál a delfinnel, hogy meglegyen a kép, aztán jöhet a következő. Az web cím: oceanworld.net, ha az árakra vagy kíváncsi. Mi ott foglaltuk a cápa és delfin simogatást, érdekes volt és " akció" volt, egyet fizet, kettőt kap..... Lehet, hogy minden héten ilyen akció van, de olcsóbban jöttünk ki, mint ha az Ocean Worldben fizetünk be.
Voltunk még egész napos lovagláson, a valami fergeteges volt, talán az volt a legjobb 2 hét alatt.
Jah, az időeltolódás miatt az első héten 6- 7 körül már fel kel az ember.
Voltunk még a Paradise Island- en, érdekes volt, egy korallzátony körül lehet úszni, de nem vetekedhet a vörös- tengeri úszkálásnál. Az út 4 óra oda, 4 vissza.
Bálnát is néztünk, az rettenetes volt, aki szeretne befizetni, mindenképpen kérdezze meg, milyen hajóval mentek ki a tengeri, sima motorcsónakkal nekünk borzalmas volt. ( Sikerült úgy megfáznom, hogy 2 hétig beteg voltam és papír zsepi NINCS!!!!!!)
A Cabarete- en voltunk, Casa Laguna Beach Resort, a tengerben való fürdés nehézkes, elég nagy hullámok voltak a két hét alatt egész nap, különösen délután. És tiszta zúzmos volt a víz, teszi hozzá barátném.
Vigyetek elég USD- t, ugyan van automata, és biztonságos is, de a helyi pénz váltásánál minden alkalommal valahogy mi jártunk rosszul.
Csak olyan boltban szabad vásárolni, ahol fel vannak tüntetve az árak, különben nagyon drága lehet a nyaralás, még ha a felére is alkudja az ember.
A parti kiránduás- árusító emberektől is óvakodni kell, rettenetesen rámenősek és utána meg kuncsorognak, adj egy 100- ast vagy egy cigit..... Győzze az ember utána lerázni.
Ha van még kérdés, csak bátran.....