fantaghiro Creative Commons License 2010.02.13 0 0 3508
Lau: Sajnálom a kezdeti nehézségeket, és hogy nem haza mehettetek egyből... Csak a saját tapasztalatom tudom írni, de nálam az első kislányomnál nagyon nem jött be a napirendhez való ragaszkodás... 3 óránként etettem a védőnő tanácsára (nem keltettem, nálunk inkább az volt a probléma, hogy előbb éhes lett volna... a védőnő meg azt mondta, ne adjak előbb, mert meg se emésztette az előző mennyiséget... Na ez hülyeség volt) mértem evés előtt és után, aztán mindig fejtem, ha kellett kapott pótlást cumiból. Ennek eredménye szerintem, hogy 4 hónap szopi alatt lecsökkent a tejem, semmi csodaszer, fejés, szoptatás nem hozta vissza. Amikor pedig kevés volt a tej, nem is akart szopni Panni, teljesen elutasította, csak üvegből evett már. Engem meg ez nagyon megviselt, hogy még ez se megy, sírtam, elég szar volt, mire rájöttem, hogy lehet máshogy is (akkor még nem volt netem :)) már késő volt :( Nellivel így leszarom, hogy ki mit mond, ő igény szerint eszik, általában 3 óránként, de van hogy 2 v 4 v 5 óra múlva éhes megint. Napirendet meg kialakította ő, ahogy neki jó, én nem erőltettem semmit. Most nem fejek, így is van bőven tej, már túl vagyunk egy fejlődési ugráson, pár napig sűrűbben evett, és kellett mind a két mell, de 2-3 nap után már volt egyben is annyi, hogy elég legyen neki :) Szóval minél többet tudsz szoptatni, annál több tej lesz, és ha tudod, akkor két mellből, mert annál több inger éri, és attól lesz több a tej. Ha pedig kell pótlás, mert éhes marad, akkor ha nem kell sok, azt próbáld inkább kanállal, vagy pohárból (régi fajta kávés pohár szuper erre) inkább. Kelteni se kell, ha jól fejlődik, hízik minden héten valamennyit.