szaunas Creative Commons License 2010.02.13 0 0 68
A zéró toleranciához azért jó lenne egy pár dologgal tisztában lenni: pl. a jelenleg használt szondák mérési pontosságával. Mert azt azért jó tudni, hogy mindegyik típusú szonda bizonyos mérési hibaszázalékkal dolgozik, még akkor is, ha előtte egy órával volt hitelesítve! Aztán az sem mindegy - többek között - hogy abban a bizonyos szondában mikor cserélték az akkumulátort? Stb.
Ilyen körülmények között a zéró tolerancia nem más, mint egy újabb behajtási eszköz a hatóság részéről...
Saját példámmal igazolom, hogy ez is egy nagy átverés: megszondáztattak, és a ketyera nullaegész-három ezreléket mutatott akkor, amikor egy kortyot sem ittam!
Mivel az igazoltatás első lépéseként oda adtam a jogsimat, erre hivatkozva azonnal bevonták! Kivertem a hisztit, mire nagy nehezen elmentünk vérvételre. Négy nap múlva lett eredmény, természetesen: nulla! Négy napig nem vezethettem, plusz egy nap utánjárás volt, hogy visszakapjam, és még azt sem mondták, hogy elnézést! A fene essen beléjük!
Azóta letagadom, hogy nálam van a jogsim (ez kisebb büntivel jár, mintha jogtalanul elveszik) s ha elismerik, hogy tényleg nem ittam, akkor gyorsan megtalálom, és nem tudnak belém kötni...
Érdemes továbbá egy kicsit elmélyedni az igazságügyi orvos-szakértői állásfoglalásokban, hogy mi is az a mennyiség, ami a vezetést számottevően befolyásolja... Igen érdekes dolgok derülnek ki...
S nem véletlen, hogy Európában csak 3 országban dívik ez a zéró tolerancia...