Vad Creative Commons License 2010.02.11 0 0 643

Köszi az infókat, de kicsit lassintsunk le.. :) nekem még ez kissé ingoványos talaj.. :) szóval akkor most így, a gyári imei számmal nem tudom használni a gps-t, meg az általalad mondott nokia maps-szel?

Az IMEI szám marad, ez a product kód, tök más, és simán felülírható, az IMEI nem.

Bár ha jól értem igen, csak gyengébb a gps vevő, de elméletileg működnie kellene....

Igen, működik, és gyengébb a vevő valamiért.

Gondolom nokia maps alapból nincs fent, le kell tölteni vagy .sis vagy java alkalmazásként.... Esetleg más proggit nem ajánlasz?

Igen, le kell tölteni, már nem emlékszem, hogy volt, de ingyen. (talán a PC Suite segít). Más programot nem használtam, de Garmint már láttam N95-re. Működés közben nem.

A Nokia Maps ingyenesen még nem igazi GPS. Megmutatja, hol vagy, útvonalat tervez, számít, modellez, de nem navigál. (néha akcióznak, és akkor navigál is ingyen, de alapból a szöveges navigációért fizetni kell. a program szól, ha fizetned kell érte, nyugodtan megállhatsz az utolsó pillanatban, nem vernek olyan költségbe, amit nem OK-ztál)

Ha jól értem csak a frissitések letöltésekor kell... magáért a gps-ezéshez nem kell fizetni, vagy igen?!

A műholdak használatáért nem kell fizetni, a térkép letöltéséért sem, ha ingyen wifit használsz. Tehát, ha letöltöd itthon Dél-Afrikát, akkor működni fog kint is. De ne felejts el bezoomolni a letöltéskor, mert akkor tölti csak le a részletes térképet. És vannak fehér foltok (pl. Kréta térképénél), de azt látod a letöltéskor, Ny-Európa tulképp megvan.

De, mint mondtam, nekem macerás, állandó GPS-ezésre nem kényelmes, ad-hoc problémáknál jól jön, de ha tényleg kéne GPS, vennék egy Garmint, készülékkel.