Neith Creative Commons License 2010.02.09 0 0 10692
Anastaciának még most is van, tuti, mert ettől nem lehet megszabadulni. Igen, amúgy olvastam, hogy neki is az van, de én úgy hallottam, hogy ő a szerencsésebbek közé tartozik, akinek nem okoz panaszokat. Ez nagyon egyénfüggő. Valaki a kezdeti fellángolás után szedi szépen a gyógyszert, és él, mint hal a vízben, valaki pedig időről időre újra küzd vele... Plusz ugye a mellékes szövődményei... (amiből nekem a szájüreggyulladás már ki is jutott... Heteken belül 2x)
Diéta... ez is egyénfüggő. Ennél a betegségnél minden az. Nincs rá séma, hogy ha ezt meg ezt csinálod, akkor nem lesz semmi bajod. Ez benne a legrosszabb... kiszámíthatatlan. Nekem spec a doki azt mondta, hogy ehetek mindent, amit megkívánok, azon a fórumon, ahol meg a tapasztalt betegek írnak van, aki igenis diétázik, van, aki nem, van aki időközönként... Ki kell mindent tapasztalni.
Plusz még ott a wc-para. Ez még akár vicces is lehet, de én nem akarok úgy járni, mint ahogy már nem egy esetet hallottam: az illető szó szerint összef*sta magát, mert itt ha menni kell, akkor menni kell...
Én bízom abban, hogy sokáig tünetmentesen, és panaszmentesen tudok élni, és nem lesz semmi gond. De tény, hogy nem lehet kiszámítani, hogy mikor lobban be újra. És ez a betegség két dolog miatt "gáz": a kiszámíthatatlansága miatt, és azért, mert elég kellemetlen tünetekkel jár ahhoz, hogy kellemetlenül tud magad érezni. Vagyis nem csak kellemetlenül, hanem rosszabb esetben, mint egy zombi.
És igen, akár még nekem is lehet majd a jövőben egy szexi vágás a hasamon. :) (bár nem szeretnék addig eljutni...)

Igen, tudom: csak pozitívan! :) De egyelőre még el kell fogadnom a gondolatot, a tényt, aztán pedig meg kell tanulnom vele együtt élni, ki kell tapasztalnom. És a homálytól, amit egyelőre magam előtt látok, félek. Mert egyelőre bizonyos tevékenységek, mint pl. az, hogy elmenjek valahova egy éjszaka szórakozni, vagy elmenjek kirándulni... nem merném bevállalni. Mert félek, hogy rámtör a hasmars, hogy jönnek azok a fránya görcsök, és ez bizony tönkre tudja vágni a hangulatot.
Szóval egyelőre a szórakozási lehetőségekkel, a kimozdulással óvatosan bánok, de majd idővel minden kialakul. :)
Előzmény: Angel of sun (10690)