A választásnál fontos szempont lehet, hogy feltétlenül legyen magyar használati utasítása, sok gépnél ez hiányzik, bátran keresgéld a csomagban, ha nincs benne, később sem kapsz, ha ezzel áltatna az eladó, ne higgy neki:-))
A két lapátos jobb és jó ha a maximálisan süthető kenyér. 2 vagy 2,5 fontos (kb. 1 - 1,3 kg).
Nekem jobban bejön az ovális szélesebb, mint a keskeny magasabb forma (a kenyér formája szerintem szebb).
A programokat is érdemes átnézni (bár a legtöbb gépnél hasonló, de azért vannak apró eltérések), szóval legyen gyors, tészta, francia, lekvárfőzési stb.
A kenyérsütőgépeknél nem kell feltétlenül ragaszkodni a több tíz ezer forintos fullos, márkás géphez, egy 15ezres is ugyanolyan jó lehet.
Az általános műszaki állapotot is nézd meg: jól záródik-e a tető, normálisan kivehető-e a sütőedény, nincs-e leütődve a sütőedényről a bevonat, könnyen kivehető-e a két lapát... ilyesmire gondolok.
Persze ettől még lehet, hogy éppen egy rossz szériát fogsz ki, ezért a vásárlást követően mielőbb kezdj hozzá az első kenyérhez, hogy legyen lehetőséged a cserére!