Arth_ur Creative Commons License 2010.02.08 0 0 157
Ha lennék annyira "életrevaló", amennyire a mai üzleti világban szokás, bizonyára nagyon sok szabadalmam lenne apró ötletekből, de ebből sem csináltam.
Kétféle fényes valami van a képeken:

A fényes fóliahengerek: kb. 20 cm magas, 5 cm átmérőjű hengerek, szigszalaggal végigragasztva, aljuk nincsen (pangó víz kizárva! :) ), megcsinálható bármilyen vékony műanyaglapból (pl. írásvetítő fólia, puha pillepalack oldala, műanyag dosszié stb.). Ezeket balkonláda aljakba állítottam, és Milton-kapcsokkal összefogtam.

A fényes rézszínű gombócok meg a Milton-kapcsok: egyszerű irodai sasszeg-szerű kapcsok; gombfej két széthajtható, lapos szárral, lyukasztott papírok összefűzésére használják őket. Itt a műanyag fóliahengereket fogják össze, hogy ne tudjanak szétborulni, és csak úgy egyszerűen, széthajtás nélkül, felülről rájuk tűzve, ahol a szomszédos hengerek összeérnek.

Így összefogva töltöttem fel perlit-tőzeg keverékkel a csöveket, szinte semmi nem jött ki az aljukon, és tettem le a dugványokat.
Az egész kapott egy vastagabb PE-fóliából hajtogatott sapkát, amit locsoláskor, szellőztetéskor (és persze most a fótózáskor is) leveszek.
Előzmény: Gyula20 (156)