reiszilona Creative Commons License 2010.02.07 0 0 501
Sziasztok!
Én már két éve sütögetem itthon a "minden napi kenyerünket". A kenyérsütőt úgy kaptuk ajándékba. ORION OBM-7128 egy lapátost. Nagyon meg voltam elégedve vele.
Először nem sikerült, de fórumokat böngészve megtaláltam az ép megfelelőt. Minden alkalommal jó kenyeret sütött. Kuglófot is szép csíkos foszlósra sütötte. Használtam dagasztásra pogácsákhoz , pizzához, lángoshoz és fánkhoz. Szóval használva volt rendesen.
Sajnos tönkre ment az üstje, átengedi a vizet. Kb. 5000 Ft lenne az új + postaköltség. Úgy döntöttünk, hogy inkább újat veszünk. A párom hozott pénteken egy HM-1301 kétlapátost. Egész hétvégén sütöttem a kenyereket, a jól bevált recepttel kezdtem. Össze esett és nem sült meg rendesen. Aztán megpróbáltam ETNA receptjeit. Az olaszos fűszereset, meg a sima rozsos fehér lisztest. Az sem sikerült, pedig pontosan úgy csináltam a hogy leírta. Ma volt a harmadik napja, hogy megvettük, és elfogyott a türelmem. Olvastam a hozzászólásokban, hogy másnak is volt ilyen problémája. Visszavittük. Ha valaki ilyen készüléket szeretne választani jól nézze meg a tető illesztést. Van akinek ez bevált, akkor az egy jobb széria lehetett. Ugyan is a miénk kicsit csálé volt, az üzletben néztem a többit, még rosszabb volt ennél is.
Szerencsére volt egy, amit elhoztunk helyette.
CLATRONIC BBA 2865 két lapátost. Kisebb a figyelő ablaka szépen illeszkedik a tető. Jól látható a kijelző. És!!!!!! A legérdekesebb, mindjárt az első sütésnél sikerült az én régen megszokott receptem szerint. Most már nem is próbálkozok vele a három napban, mert a sok kenyeret amit megsütöttem azért meg fogjuk enni, még ha nem is tökéletes.
Megsütöm majd ETNA receptjeit is, ebben biztosan tökéletes és finom lesz!