taormina1 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 9098
Ne!:D
Többféle újítást is tervezek, ezek közül a legforradalmibb a szimpla zöldborsóvetés lesz!
Egy ismerösömnél láttam, hogy a lemetszett szölövesszöket meghajlítva letüzte a zöldborsók sorai mellé támnak. ez nagyon tetszik, mert nálunk is sok szokott keletkezni.
Amúgy eléggé el vagyok bizonytalanodva, hogy mivel próbálkozzak egyáltalán, mert körülbelül semmi se ment semmire az elmúlt években. Még a petrezselyem is csak a második év elejére erösödik meg kellöen nálam.
Ami megbízhatóan boldogul nálam, az csak pont a borsó, ezenkívül még a paradicsom. (Ha van valakinek kedve jóféle magokat cserelni, szóljon!) Ez utóbbit most már saját magról vetem.
Bizonyos években a bab is szép, de van, hogy háromszor is vetem, mire kikel, pedig a bab nem olcsó mulatság. Tavaly a zsizsikes egész jól kikelt.
Néha még a karalábé is szép, a szárzeller is elég jól boldogul (a gumós egyáltalán nem). Salátáknál mérsékelt és változó a siker; az még sose fordult elö, hogy valami fejet fejlesztett volna, de ha csak a leveleket akarom csipegetni, arra jó. Kivétel a Ruccola, ami nálam semmire se jó, ehetetlenül keserü és rágós, rögtön magba menö növények lettek.
Padlizsán, karfiol, broccoli, paprika, hagyma, uborka, cékla, répa, retek, málna, Physalis, eper, az összes tökfélék mind-mind nem mentek semmire nálam, pedig meg se lehet számolni a munkaórákat, amit velük töltöttem.
Tavaly egy egész tökhadsereg nött ki az egyik komposztból, ezért ahhoz direkt egész évben nem nyúltam; végül egyetlenegy termést se hozott. csak nem lehet, hogy akadozott a tápanyagellátás?:-((

Holnap megvizsgálom az Achimenes-állományt; majd beszámolok.
Előzmény: CBNora (9095)