Dolgorsulren Creative Commons License 2010.02.07 0 0 3161

Hihetetlen...kb. 5 perce tudtam meg a hirt, itt görögországba nem nagyon beszélnek a szumóról:)

Komolyra forditva a szót, tényleg nem tudo mezt elhinni..Mármint azt, hogy nem látom többet birkozni. Hiába, ide vezetett az állandó sportszerűtlensége, a trehánysága, az önfejűsége.

Hor Kolos taggal abszolút egyet kell, hogy értsek.A szivem azt mondja, bárcsak sohase vonult volna vissza, az eszem pedig azt, hogy teljesen helyénvaló döntés! Egy Asashoryu - akármennyire is a legnagyobb - ne részegeskedjen egy basho közepén! Amatőr, érthetetlen sportolói magatartás! Nem is értátem ezt az egészet, komolyan, hát 7 éve uralja a mezőnyt, de idáig nem kellett volna elmennie..

Hozzátenném aztis, hogy szerintem több dolog is közrejátszott a pályafutását végigkisérő botrányaiban. Már a 2007 szeptemberi+novemberi eltiltását is kicsit kérdőre vontam elsőre, de aztán végiggondoltam a dolgot, és kialakult bennem egy kép: Asashoryu, amióta yokozuna, azóta - amellett, hogy a legnagyobb - egyben a legsportszerűtlenebb versenyző is ellenfeleivel szemben! Szerintem nem jár 2 tornás eltiltás, ha valaki hátfájás miatt lemond egy turnét, és helyette focizik...Az én szememben ez kompenzálás volt a szumószöv. részéről.

Egy éve is volt egy botrány, ugye, amikor halálosan megfenyegették.Ezt sem értettem, hogy mért (lehet, azóta kiderült, csak én nem olvastam kellően utána)

, de szerintem ezis a sportszerűtlenségének szólt. És most itt van ez is..Hát könyörgöm, ha Roho-t csak 3 napra tiltották el azok után, hogy összevert egy (vagy nemtomhány) újságrót, akkor ezért márt jár 5 tornás eltiltás, vagy visszavonultatás? Ráadásul egy ekkora Yokozunának??

De sajnos bekell látnom, hogy jogos a döntés, Asa versenyzői stlusát, sportszerűtlenségeit, és korábbi trehányságait figyelembe véve!Betelt a pohár a szövetségnél,ez szemmel látható!

Annak viszont örülök, hogy tornagyőzelemmel, és ezáltal (nemtudom, szerepelni fog-e a haru basho banz

u.i.: Ha esetleg bárkit érdekelne, megvan Asashoryu összes makuuchi meccse (2001 Hatsu - 2010 hatsu) HD minőségben, ha esetleg kell valamelyik, szóljatok nyugodtan:(

ukén, de ha igen, akkor) East Yokozunaként vonult vissza.

Borzalmas belegondolnom, hogy az az 596 győzelem nem fog tovább gyarapodni:(

Többnyire egyedülálló, gyönyörű győzelmei voltak.De iigy kellett lennie, úgy látszik, egy ekkora ember csak Yushoval fejezheti be (mégha nemis önszántából, mint Akebono pont 9 éve, mikor Asa kezdett a makuuchiban)..

Bocsánat, ha hosszú voltam, és unalmas:)