Szia !
1., Szerintem igen.
2., Ha nem vagytok dohanyosok, akkor a 75m3/h elegendo.
3a.,Vehetsz egyformakat is. Akar egy feszultseg szabalyzos vezerlessel is megoldhatod a tulnyomas problemat, vagy az anemosztatok beallitasaval is.
3b., Igen annak idejen en a fazishasitos modszert valasztottam . jelen idoben en a feszultsegszabalyozasaval csinalnam. Sokkal finomabban lehet vezerelni, ha tobb fokozatu a feszultsegszabalyzas. A lassubb fordulaton joval csendesebb az uzemeltetes es kozben eleg nagy mennyisegu levegot cserel jo hatasfokkal. A gyors fokozat mint ahogyan mar irtam, fozesnel,sutesnel ,furdesnel,WC hasznalatnal van alkalmazva, telen-nyaron.
4., a 0,35Wh a levego 1m3-enek egy K fokkal valo felmelegitesere szolgalo homennyiseg. Nalad a 250m3 1 ora alatti cserelesenel kell 350W-os futoszal,ha 4C fokkal huvosebb a beerkezo levego a hazban levotol. Termeszetesen, ha kisebb a hofokkulonbseg,akkor a termosztat ki-be kapcsolgat a szukseg szerint. Biztosan megoldhato a folyamatos teljesitmenyszabalyzas is, de en ezen abszolutt nem tortem a fejem. Nem latom hatranyat az egyszeru termosztatnak.
8.,Igen, ra lehet kotni a konyhait is, csak ahogyan mar irtam, kell zsirfogot beepiteni. A sajat ventijet valoban mellozni kellene. Ha tudod, akkor ovatosan szereld ki,hogy ne karosodjon.
Az egyes helysegekbe eloirt legcsere megvan adva. Altalaban csak a szorzo, hogy egy ora alatt hanyszor kell cserelni. Igy a helyseg legkobmeterevel ha beszorzod, akkor kijon a kivant mennyiseg.Ha csak bent vagytok es nem foztok, furodtok,stb,akkor orankent a haz legkobmeterenek 0,25-0,4 szerese. Ha foztok, akkor a konyha legkobmeterenek a 3x-osa,de gazos fozolapnal ez 150m3/h. Villanyfozolapnal 100-120m3/h. Szobaknal 3m3/h 1nm-re,de legalabb 0,5x-se a helyseg terfogatanak. Furdoszoba 3-5x-os szelloztetes, ami 60-150m3/h kozotti ertek. WC 3-5x-os ,de 25-50m3/h kozott ajanlott. Ez mind kulon - kulon ertheto,csakhogy neked egyszerre mukodik a berendezes. Tehat ugy fogod beallitani, ahogyan a Te szokasaidnak megfelel. Termeszetesen a konyhai elszivoag a legintenzivebb, tehat a csomeretet ehhez igazitsd. Amit a maximum legcserenel allitasz be.
+1., Valoban lehet akar az osszeset kozositeni es peldaul a kamraban attorni a fodemet egy helyen. De egy valamit ne felejts el. Ha mindent egybehozol, akkor csak szelloztethetsz es belso cirkulaciora nem hasznalhatod, mert a WC,furdo,konyha elegge elszennyezi a csoveket es abban az esetben az egesz rendszert koszolnad, valamint a szagok is keverednenek, ami semmilyen formaban nem kivanatos.
Udv , Peter.