Na nekem meg volt közben egy meglepő sztorim. Jan 14-én este kidobott az acc, mert akkor már 5 napja lejárt. Nem is akartam feltölteni jódarabig.
18-án jött egy levél, hogy megváltoztatták a battle.net acc jelszavamat. Mondom lol, de fos scam és kidobtam.
21-én jött levél, hogy 72 óra ban online tradingért, meg ilyesmi. Ez már valahogy meglepett, megnéztem hogy be tudok-e lépni a battlenet oldalon vagy a wowból, hát bizony nem. Basszameg!
Valahogy lenyúlták az accom és befizették bazmeg :) Persze a gbankot is kipakolták amennyire a limit engedte. A gold+shardok+gemek+flaskok értékét összeadva olyan 30-40K goldot zsákmányolhattak tőlem, a gbankból meg 20K körüli értéket. Szóval megérte feltölteniük az accot az biztos.
1 hét alatt rakták rendbe az accom státusztát, aztán még 8 napot vártam, hogy újra tudjak befizetni rá, mert "challenged payment" státuszba került az acc amiatt, hogy a hacker fizetett rá (amit persze rollbackeltek úgyhogy nem kaptam ingyen hónapot QQ).
A problémám az, hogy a rendszerem biztonságilag az átlagosnál jobban felszerelt és idióta sem vagyok. Jogtiszta auto updatelt XP, avast, spybot, windowsos és avast firewall, FF+noscript+flashblock, wifi routerem le van kódolva és korlátozva a 3 db általunk használt adapter fizikai címére, stbstb. A wow jelszavam normális és nem adtam meg soha senkinek. Ja és retard sem vagyok, scamet 100% hogy nem szopok be, még a legit levelet is kivágtam. Keyloggert nem tudom mikor töltöttem volna le és mivel, mert nem nagyon warezolok + ugye hülye se vagyok. Utólag se találtam keylogger nyomát és halvány gyanú sem ébredt bennem semmivel kapcsolatban amit az utóbbi 1-2 hónapban letöltöttem/megnéztem a neten. 1 registry entry volt csak gyanús a spybotnak, de nyomát nem találtam az ott gyanított loggernek. Véletlen volt egy full file tree letárolva 1 héttel korábbról, abban se látszott a keylogger a spybot által megadott filenév alapján. A battlenet óta ugye az emailcím az accnév, az viszont eléggé nyilvános több wow fórumon, így elvileg csak a passot kell kitalálni hozzá. Szomorú, de lehet, hogy ez volt a mód ahogy bejöttek.
Ma befizettem, ott vártak a mailboxban a cuccaim, egy darab kék DPS ringje veszett el a warriornak (igen, olyan szar a dps gearem :D), de minden lényeges megvan, talán némi shardot/gemet vesztettem, azt úgy leszarom. 26K gold készpénz is visszajött. Érdekes módon csak a táskákat és bankokat pakolták ki, a karakteren equipelt cuccokhoz nem nyúltak. A visszakapott cuccokon a gemelés és enchantolás is rajta maradt, igen szép visszaállító munkát végzett a Blizz.
Szóval vegyetek autentikátort, úgy látszik a maximális biztonság és óvatosság sem elég. A mobil autentikátor kb mindenen elmegy (pár hónapja néztem, akkor még elvileg nem ment a mobilomon, nagy kár, elkerültem volna ezt a szopást), bár az én telkómon nem igazán fér ki az első kód amit ad, de valahogy kitaláltam a lemaradt karaktereket és aktiváltam.