Hali!
Jogos Gergő észrevétele. Azért írtam ennyire nyúlfarknyian mert én csak a MEHANO trafójaimmal dogoztam eddig (máshol pedig az esetek 95%-ban csak a régebbi PIKO FZ1 trafót láttam).
Tehát akkor a feltételek.
Először is analóg pályához kell. Magán a kapcsolópulton 2 trafó lenne. Az állomásról két végéről kiinduló nyílt vonalat akapcsolópulton az adott véghez közelebb eső trafó látná el árammal. Az állomási áramellátást pedig egy kapcsoló segítségével vagy az egyik vagy a másik trafó látná el. Az kiegészítő elektromos eszközök áramellátása: az állomásit az egyik trafó, a nyíltvonalit a másik trafó végezné.
Az állomás egy 4+2 holt vágányos kb. 5 m-es állomás, 7 CONRAD-os váltóállítóval, két FUGGERTH fényjelzővel és egy FALLER elektromos sorompóval (motoros). ezeknek az áramellátását az egyik trafó végezné.
A nyíltvonalak mindkét irányban kb. 10 m-i egyvágányos, amiken oldalanként egyszerre egyidőben csak egy mozdony közlekedne. Itt mint említettem a nyiltvonalakon a síneket oldalanként 1-1 trafó látná el.
E mellett, viszont a másik trafónak el kéne tudni látni mindkét oldali nyíltvonalon a kiegészítő elektromos berendezések áramellátását: úgy számolva, hogy az elektromos váltók a régi ROCO 2,5 (3 db) elektromágneses váltóállítóival vannak ellátva. A jelzők FUGGERTH fényjelző (1 db) és VIESMAN alakjelző (1 db), valamint van egy ROCO kocsileakasztó és egy hagyományos kapcsoló relé.
A közeljövőben még beépítésre kerül a nyíltvonalhoz egy CONRAD motoros váltóállító, 2 VIESMAN alakjelző (1 fő és egy előjelző) 2 db ROCO kocsi szétkapcsoló, valamint (ezen még gondolkodom) 2-3 db relé a jelzők vezérléséhez. Mindez durván 20 m-i hosszúságban széttelepítve.
Feszültségeket és áramerősségeket azért nem írok mert én sem tudom megmondani pont ezért kérdezem meg itt, hogy ezekhez a kondíciókhoz mi lenne a legjobb. Szétnéztem több gyártó és bolt honlapján, hogy milyen trafóik vannak, de mindegyiknél más-más értékek szerepelnek. Őszintén megmondom nem értek az elektromos rendszerekhez, nem tudom pl.: a mai motorok mit bírnak (a régi trafóim 12V egyen feszültséget adtak le de az egyik trafónál pl.: 14 V-ot láttam), amiket leírtam kiegészítőknek mennyi az áramfelvétele stb. A vezetékek mindenhol 4 eres telefonkábelből kiszedett vezetékek.
Remélem, így már érthetőbb a dolog és könyebb behatárolni.
Tisztelettel!
Atis