.ETNA. Creative Commons License 2010.02.01 0 0 480
Szia ! A 440-es hozzászólásban összefoglaltam - úgy nagyjából - a korábban beírt hozzászólásaim számát.

Én mindig keverem a fehér búzalisztet a teljes kiőrlésű rozsliszttel, vagy tönkönybúza liszttel. Csak akkor csinálok sima fehér kenyeret, ha véletlenül kifogyott itthon a teljes kiőrlésű:-) Ja és persze a pizza tésztához fehér lisztet használok és csak egy evőkanál teljes kiőrlésű kell bele.

BARNA kenyér (már korábban is írtam valamikor):
560 g erős barna liszt
320 ml víz
2 kiskanál só
3 evőkanál cukor (lehetőleg barna cukor)
3 evőkanál vaj
2 kiskanál zacskós élesztő
Alap, vagy teljes kiőrlésű programon is süthető.

EURÓPAI FEKETE kenyér
Megéri a fáradtságot, bár ez már kissé "bonyolultabb" kenyér, általában nem is javasolják kezdőknek, első kenyérként:-))
370 ml víz
2 kiskanál almaecet
400 g fehér liszt
160 g rozsliszt
100 g zabkorpa
2 evőkanál vaj
2 evőkanál cukor
1 kiskanál só
4 kiskanál köménymag
4 kiskanál szárított apróra vágott hagyma
4 evőkanál kakaópor (nem édesített)
2 kiskanál zacskós élesztő
Teljes őrlésű programon kell sütni.
Előzmény: Trixione (479)