cell7 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 822
Peterch!
Szeretném a segítséged kérni, a cső a csőben rekuperátor építésében.
Minden hozzászólásod kilistáztam és a lehető legtöbb információt próbáltam kinyerni, de van még egy pár kérdésem. Most még hidegben a tervezést aprólékosan meg akarom csinálni, majd tavasszal kivitelezni.

Fűtött légköbméter: 250m3
Ház jellge: 1978-ban épült családi ház, B30 téglával, szigeteletlenül, új műa. ablakkal. Először a szellőztető megépül, utána indul a szigetelés. Ez főleg a padláson igaz. :-)

Szóval mellékeltem egy képet, légyszíves segíts az elszívó és befúvó pontok kialakításában. A kék a befújás, a piros az elszívás.
1. kell-e az előtérbe, ill. a kamrába befújás, vagy hagyjam ki?
2. méretezés. hogyan kell? 200/125 mm-es csövet írtál. milyen hosszú legyen a rekuperátor?
3. milyen radiális ventilátort kell használnom, van erre típusszám vagy valami?
4. Utófűtés. 125 W hősugárzó nekem is elég? Ez milyen hősugárzó? linket tudsz írni?
5. téli és gyári üzem között elektronikailag ill. csőhálozatilag is van átállás?
6. anemosztátot hogyan kell beállítani?
7. a rekuperátorba a beszívott levegőt melyik oldalról érdemes indítani? Észak, dél? Van ennek jelentősége?
8. Konyhába érdemes-e szűrőt berakni, ill. ha igen milyet? Link?
9. kamrában elszívni vagy befújni érdemes?
10. kifújó és beszívó anemosztát ugyanolyan?
11. sonoflex csövet minimum és maximum milyen hosszút éredemes beépíteni? A maximumot úgy értem, hogy ha messzire van a gyüjtő, akkor érdemesebb-e átállni spiro csőre?
12 sonoflex csövet plusz kell-e szigetelni?
13.a befújási és elszíváji pontok jó helyen vannak? vagy helyezzem arrébb őket?
14. mekkora átmérőjű födémáttörést kel ejteni?

Bocs ha sok a kérdés, eddig gyűlt bennem. Valószínűleg lesz még.
Köszi.