Dehogy, semmi gond az autóval. Néhány apróságtól eltekintve nagyon meg vagyok vele elégedve, majd lejjebb leírom, mi az, amit kifogásolok.
Két dolog miatt vittem be a szervizbe. Az egyik, hogy szüntessék meg a csomagtérajtó zörgését: ezt pár perc alatt megtették a két műanyag távtartó beállításával.
A másik dolog az volt, hogy a fényszórómosó minden negyedik (ablak)mosáskor beteríti a körülöttem haladókat és persze az oldalsó üvegeket és a hátsó ablakot is. A négyet átállíttattam nyolcra, de szerintem még a húsz is beleférne. Majd kitapasztalom.
Végig ott lehettem a kocsi mellett, csak a szerelő srác volt ott és én. Kérdeztem, hogy mit lehetne még engedélyezni VAG-on (VAS) keresztül, de semmi pluszt nem talált, minden lehetséges dolog engedélyezett már vagy a MaxiDotban vagy VAG-on keresztül. Egyedül az utolsó ablaktörlés utáni egy első és hátsó utántörlés nincs, de azt nem találta, és ilyen maszatos időben amúgy is csak bosszantó lenne más Octy-fórumok szerint, mert csak összekeni a szélvédőt a rászáradt téli mosóval. Mondjuk érdekes, hogy nem találta a beállítását, de az FL alapértelmezés szerint nem is adja ezt a funkciót, biztos rosszak voltak a visszajelzések. VAG COM-mal talán előkereshető lenne.
Ekkor szólt a srác, hogy megnézi, van-e gyári szoftverfrissítés, azaz nem CD-ről, hanem online. Kérdezte, felrakja-e, mondtam, hogy igen. Azt viszont senki sem tudja, hogy miben más az 5050-es verzió. A külföldi fórumokban sem tudják. Írtam a Skoda gyári ügyfélszolgálatára, majd csak megmondják...
Eddig 9200 km van benne, és ezalatt egyetlen apró zavaró dolog jelent meg, jelesül az, hogy zörgött a csomagtérajtó.
Ezeket nehezményezem:
- zörgött a csomagtérfedél, ezt orvosolták
- hajlamos belülről párásodni az első és a hátsó szélvédő, a múltkor rá is fagyott a pára az elsőre (éjszaka ponyvával takarom le az első és oldalsó ablakokat, a ponyva bent van nappal a csomagtartóban, lehet, hogy ez az oka)
- lehetne hatékonyabb a szélvédő párátlanítása (esetleg nedves a pollenszűrő?)
- felnyitáskor bejut a víz a csomagtérbe a gumikéderekről és a csomagtérajtóról
- esőben vagy az után az oldalsó ajtók feletti ívekről könnyen becsöpög a víz nyitáskor-csukáskor (az előző autómnál nem volt gond)
- ha nem figyelsz, könnyen a csomagtérben maradhat a kulcs, ha csak a csomagtérajtót nyitod ki a távirányítóval, és utána lecsukod az ajtót
- a kormányról nem lehet a CD és az SD kártya között váltani
- nincs zajcsillapító burkolat a motorháztetőn belülről
- csak pálca támasztja ki a motorháztetőt
- elég zajos a hátsó ablaktörlő motorja
A pozitívumokat nem írom le, mert nagyképűnek tűnnék és túl hosszú lenne a hsz. :-)
A tiéd milyen színű? Mik a tapasztalataid vele?
Üdv
T