il1321 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 9049

Biztosan lenne pedig elég ember, akit érdekelne. Mindenkitől lehet valamit tanulni.

(Én sem hittem, hogy alig egy hét alatt lesz a blogomnak 800 olvasója, még a határon túl is:) (http://ilkertje.blogspot.com/)

A víz kérdése nálam eléggé fontos. mivel nem túl jó csőkutam van, amiből egyszerre kb 50 liter víz jön ki, ezt kell beosztanom. Az az első szempont, hogy nem kell elkapatni a növényeket. A kertben 3 * 200 literes edényem van, ezenkivül még esővizet(ha nincs  kútvizet) gyüjtök még két ilyen edénybe. ez durván 1 köbméter, azaz ezer liter víz. Ez viszont rengeteg víz, jól be lehet osztani.

A vetéseket a kelésig igyekszem nedvesen tartani. A palántákat kiültetéskor beöntözöm, úgy, hogy egy kis locsoló vizet 3-4 palántára osztok el. Én szeretek locsolóval öntözni. A salagot csak az edények televételére használom. A víz szépenátmelegszik, ha a levélre menne nem forráz. Bár csak reggel öntözök, így ez nem fordul elő. Később is csak a töveket öntözöm, egy locsoló 2-3 növényé, a nagyságától függően. A paprikákra is egy öntözésre elég 10 liter víz, amikor már a növények levele összeér, és árnyékolják a talajt. A tavalyi nagy szárazságban sem volt száraz a talaj. Mindíg igyekszem árnyékolni. Meg a talajfelszínt mindíg kapirgálom. Így nekisebb a párolgás, mert a talaj hajszácsöveit megszakítom. Azt mondták az öregek, hogy egy kapálás, két locsolás.

A paradicsomoknak 3-4 naponta, paprikáknak 5- 6,  padlizsánoknak, uborkáknak minden nap adok vizet.

Előzmény: zsebi41 (9044)