battadora Creative Commons License 2010.01.25 0 0 52
Sziasztok!
Szeptemberben írtam a fórumon néhány sort, mert egy szép nyaralásból hazajöveteli reggelen észrevettem hogy hőemelkedésem van, ami azóta is tart, lassan fél éve....
Az egész egy szokásos reggelnek indult, azzal a különbséggel, hogy gyengének éreztem magam, a hőm.37,1, hányingerem volt. Ez az állapot eltartott 2-3 hétig, alig tudtam enni hányinger, hőem, de nem voltam megfázva, nem fájt semmim. Majd a hányingerem egyre ritkább lett, de a hőemelkedés megmaradt. Voltam vérvételen, vizeletvizsgálat,semmi gyulladást nem mutatott.Volt egy pár napos bizonytalan hasi fájásom, be az ügyeletre, mert vakbélgyulladás gyanús voltam, de megállapították hogy nincs vakbélgyull. Pár napon belül elmúlt ez a hasi fájdalom. Pajzsmirigyvizsgálat, hasi ultrahang, székletvizsgálat, nőgyógyászat, kardiológus.,ismételt vérvételek. A süllyedésem 10-13 lett időközben, de gondolom azt mindenki tudja, hogy ennyi kis emelkedés szinte semmit nem jelent, mikor 10-ig jó a süllyedés. Szedtem vitaminokat, immunerősítőt, amiket itt olvastam a fórumon. De a hőm. nem változott általában pont 37, max 37,2 szokott lenni, de nem érzem magam jól miatta mivel eddig nem ez volt a normális hőmérsékletem az biztos. Hányingerem ritkábban van, előfordul hogy hetekig nem jön elő, aztán kicsit érzem. A legnagyobb problémám a hőemelkedés, miatta állandóan borzongok főleg esténként. És mivel nagyon meg vagyok ijedve, mindenféle betegséget képzelek, ezért szokott jönni a szívdobogás érzés. Decemberben voltam hőtérképes vizsgálaton, semmilyen gyulladást nem mutatott ki, doki mondja: ne méregessem, majd elmúlik. Na ez a tanács a kedvencem....
Ja igen, még júniusban volt egy tüszös mandulagyulladásom, amiből a elég nehezen keveredtem ki, mikor az antibiotikum után is még fájt rendesen, a háziorvos szerint már szép volt a mandulám..(azóta már váltottam háziorvost).
Elmentem fül-orr-gégészetre, október körül, két orvostól is kértem tanácsot, mindketten azt mondták ki kellene venni a mandulám, mert heges, látszik rajta hogy sokszor volt begyulladva. Belegyeztem, kapaszkodóként, remélvén hogy ettől majd elmúlik a hőemelkedés...az egyik nagyobb mandulám mögött rendszeresen látható volt valami fehér akármi, hátha ott összegyűlik a baci és ez okozza... Holnap lesz 3 hete hogy kivették a mandulámat.. mit ne mondjak nagyon rossz volt. Főleg, hogy műtét utáni 5.-6. nap éreztem hogy a bal felemen valami nem stimmel, más mint a jobb. Gyorsan orvos, kiderült tályog alakult ki (hogyan azt nem tudni tályog addig szokott kialakulni míg a mandula megvan) itthon voltam műtét után sehova nem mentem, miért fertőzödött be ki tudja. Talán műtét közben történt lehet hogy gyulladt volt kicsit a torkom és emiatt. Szájzáram alakult ki alig tudtam a számat nyitni úgy volt műteni kell újból a tályogot, megpróbálták kívűlről leszívni a gennyet, egy hét kórház, vénás antibiotikum...nem részletezem tovább ha valakit érdekel szóljon, leírom neki pontosan. De most legalább tudtam mitől volt 80-as süllyedésem, és 37, 8 a hőm. Még most sem tudom rendesen nyitni a szám, és még húzódik a a nyakam, ma megyek vissza az orvoshoz, remélem mindent rendben talál és csak annyit mond legyek még türelmes hogy teljesen rendbejöjjön.
Mindenesetre 3 hét telt el a mandulaműtét óta, de a hőemelkedés megmaradt, persze még talán most még lehet a tályogra fogni, de már nem sokáig...
Az a legrosszabb hogy szinte mindenki hülyének néz, a hőemelkedés miatt, csak kár hogy én "hordom" ezt magamban, és én nem érzem jól tőle magam.
Már nem csoda ha az ember elképzel magának mindenféle betegséget, ki az aki ilyen helyzetben nem így lenne vele???
30 éves leszek a nyáron, szeretnék a közeljövőben babát, szeretnék dolgozni, szórakozni, tenni a dolgom rendesen, boldogan élni, de ez a rejtélyes hőemelkedés megakadályoz mindezekben. Én tudom, hogy mindig is stresszes típus voltam, lelkizős, pánikolós, de most úgy érzem tényleg meg van rá az okom, mert nem találok magyarázatot a problémámra. Hallottam úgynevezett Holló-próbáról, ami megállapítja hogy esetleg pszichés eredetű - e a hőemelkedés. Nem tudja valaki hol végeznek ilyet?
Még egy érdekes gondolat: Mikor meg szoktam mérni a hőmérsékletem, előfordul hogy a kedvesemnek is megmérjük. Rendszeresen 37,2 körül van neki...Kint dolgozik, ezért télen arra lehet fogni hogy a hidegből a meleg lakásba bejön és azért van, ezért ég a füle, az arca. Ezt még el is hiszem. Nyáron meg azért mert túl melegben van kint. De hétvégén, mikor nincs kint akkor is szoktunk neki mérni 37 37,2-3 Ő nem borzong, csak érezni rajta hogy melegebb mint máskor, normális állapotban.
Ha valaki tud, írjon valami biztatót, mert nagyon el tudok keseredni!!!