Ez igaz, de régebben használták pálinkafőzésre is. Most cska ki van állítva, komplett kis múzeum van köré építve, nagyon szépen néz ki Békés Pálinka mh. 200 m-re lakunk a pálinkafőzdétől kb. sokszor mentem el mellette és egy tavalyi rendezvényen belülről is megnéztem a mozdonyt és a vagonokat. Nagyon szépen meg van csinálva, a kedvencem a szenes kályha felette légkondi, a retro és a modern technika együtt.
Ha megint sikerül találkoznom a szeszfőzde tulajdonosával meg fogom kérdezni, azt is, h mióta nem főznek páleszt a mozdonnyal, arra emlékszem, h 1998-ban még főztek az egyik kereskedelmi TV is forgatott itt emiatt. Sőt mintha 1999-ből is emlékeznék arra, h láttam füstölni a vonatot. Mióta nyugdíjazták azóta is karbantartják és időnként még manapság is be szokták fűteni, utoljára 1 vagy 2 éve fűtötték be ha jól tudom.
Majd szólok ha tudom előre, h megint találkozunk vhol akkor majd összeírhatjátok a kérdéseiteket és igyekszem majd minél többet feltenni.
Egyébként nem csak a gőzös az egyetlen vasúti témájú dolog arrafelé. A pálinkafőzde mögött megtalálható az Alföldi Kisvasút egyetlen megmaradt emlékre a környéken az Élővíz-Csatornai kishíd amin az iparvágány ment a malomba.