Hali!
Ami nekem van: 99-es, elsőkerekes, manuális váltós, kombi A6. Eredetileg 150 lovas, de átépítve 180-asra, illetve egy kis chiptuning (kb. 210LE).
Fogyasztása nagyon lábfüggő. Nagyrészt autópályázok (havi 4-5ekm), ott 110-es tempomatos sebesség mellett konstans 5.9-et eszik. Ez az elmúlt 50ekm tapasztalata, tehát nem egyszeri eset. Nagon szépen látszik, hogy a nyári gumival 0.2-0.3 literrel többet eszik (195 vs 235mm szélesség). Illetve az autó ültetése tett még jót a fogyasztásnak (0.1-0.2l/100km) Ahogy emelkedik a sebesség, elég szépen emelkedik a fogyasztás is. 140 körül már 7-7.5-et eszik. Városban ritkán járok, akkor 8.5-9 körül eszik, de ez elég dinamikus közlekedést jelent.
A motor átépítése pedig a szokásos adagolóhiba miatt let megejtve (adagoló, turbó, comp., csúcsok cseréje).
6 éve van nálam, kicsivel több, mint 200ekm-t tettem bele. Sosem evett 9 liter felett. Az egy tankra vonatkoztatott átlag (mindig teletankolom, amikor már jelez, hogy fogytán) még sose volt 8 liter felett. Amikor csak autópálya van benne, vagy hosszabb vidéki szakaszok, akkor egy tank 1100-1200 km-re elegendő.
Szóval ez nem mese, de nem kell elhinni. ;)
Azt persze hangsúlyozom, hogy direkt választottam ez miatt a manuális, első kerekes verziót!