halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 72

Tudod, én meg elég nehezen értem meg azokat, akik úgy adnak egy helyzetleírást, vagy - értékelést, hogy nem veszik figyelembe azt, mi volt annak a helyzetnek az előzménye.

Próbáld meg végiggondolni, hogy az 1988-90-től kezdődő időszakban volt- Mo-nak máshonnan fejlesztésre forrása, mint a külföldi tőke bevonása, és az állami tulajdon értékesítése.

Nem tudtunk volna saját forrásból - az állami vagyon eladása nélkül - egy xar kereskedelmi bankot sem összegründolni!

Ha ezt nem teszik meg az azóta regnáló kormányok, már régen bekövetkezett volna az államcsőd.

Nem tudtulkk volna visszafizetni az aktuális hiteltörlesztéseket, és nem tudtunk volna önerőből olyan fejlesztéseket megcsinálni, amelyek azért (jól, vagy kevésbé jól) megtörténtek.

Tudod én még emlékszem, amikor hosszú éveket vártunk arra, hogy pl. vezetékes telefonhoz jussunk. Gondolod, ha marad az korábbi Matáv, akkor most itt neteznénk?

Az más kérdés, hogy az eladott vagyonból mennyi vándorolt magánkézbe, de hogy a fejlesztésekhez nélkülözhetetlen volt az eladás, én azt hiszem, ahhoz nem férhet kétség.

Aki ennek ellenkezőjét hirdeti, az valamilyen, jól felfogott saját érdekéből hazudik.    

Előzmény: Ati356 (71)