Nos lopikula és halkergető! Mint mondtam nem ez az egy bánya a lényeg.
Nem is értem miért mutatjátok magatokat ennyire értetlennek? (vagyis sajnos értem)
A jóval lentebb lévő hozzászólásom felsorolásából (ami "sorolhatnám"-ra végződött) kiszedni 1 példát és azon rágódni, hogy most 20-40 vagy 80 milliárdot ér-e az a bizonyos bánya, mellőzve a hozzászólás lényegét, mondanivalóját (persze ha csak értettétek azt) nem egy túl korrekt dolog!
Nos mivel örök optimista vagyok, és nem akarom rólatok azt feltételezni, hogy amolyan a kákán is csomót keresők vagytok, csak egyszerűen nem értettétek meg a lényeget elmondom egyszerűbben:
Pusztán arról beszéltem, hogy rengeteg bányát, gázlelőhelyeket, vízművet adnak el fillérekért külföldi cégeknek, majd annak kitermelése után ugyancsak minimális bányajáradékot (illetve más jogcímen megfizetett illetéket) fizetve az országnak, ami elméletileg arra szolgál hogy a nemzeti vagyonnak számító nyersanyagokat (,ami az alkotmányunk szerint nem eladható nemzeti kincs: víz, levegő ásványi kincsek, tehát egy gázlelőhely vagy bánya vagy vízmű megvásárlásával nem lehetnének a földben rejlő gáz, ásványi kincsek vagy a föld mélyében lévő víz tulajdonosai!), amit kitermelnek, megfizessék az államnak.
De mint említettem, ha te pl fúrsz egy kutat hivatalosan és tesznek rá egy mérőt, azután a víz után amit Te a felszínrehozol, nagyságrendekkel többet fizetsz, mint pl egy vízmű! Miért?
Mindenki fizessen ugyanannyit...