"Vesd fel, de ne használd."
1. Az szubjektív, hogy minek minősíted: felvetésnek vagy használatnak. Innen széttárom a kezeimet.
2. A fórumon csak felvetni tudom, meglátásom szerint.
3. Nem akarok BBC szerepkörben tetszelegni. Határozott világképem van, amit ezek az információk órjási mértékben megerősítenek.
"Az USA nem adta idegen hatalom kezére és nem küldte polgárainak 100ezreit a halálba."
1. Az USA sohasem volt megszállás alatt.
2. Az USA más országok polgárait (nem katonáit vagy gerilláit) milliószám küldte a halálba. Büntetlenül.
"Ezzel szemben elévülhetetlen érdeme volt a nácizmus leverésében tehát van morális alapja. Nektek nincs."
Nekünk?
Nekem van.
Morális is, meg bármilyen más alapom is van.
"Mindenesetre a demokráciából van még mit tanulnotok tőle."
Az nem egy jól működő demokrácia, ha az állam így működik.
Az egy PR-demokrácia.
"Ennek ellenkezőjét senki nem állítja. Sőt."
De.
Így tanultuk.
Ilyen könyveket lehetett olvasni, ilyen filmeket lehetett látni.
Tarantino Inglorious Basterd-je pontosan ennek a digitális történelemírásnak mutat fricskát.
Aki nem fúrja bele magát ezekbe a témákba, és az átlagember miért tenné, az továbbra is ebben a digitális történelemben él.
Magyarországnak sincsenek digitális történelmi korszakai, alakjai, azokat ugyanúgy meg kell ismerni és ismertetni, minél többféle szempontból.
"Ha elolvastad volna mit is írtam akkor láthatod, hogy nem ez bosszant."
Elolvastam.
Az írásod lényege, hogy "ezeket már mind ismerjük", és vagdalkozol ismét csak a megszállt Magyarországon történtekkel.
Amerikáról van szó ebben a topikban.
"Ezzel semmit nem tettél hozzá ahhoz amit írtam."
Pontosan annyit tettem hozzá, hogy eddig újságírók által írt oknyomozó könyveket és cikkeket lehetett olvasni a témában, és kb. 10 éve lehet hivatalosan elismert, amerikai kormányzattól származó TÉNYEKET tudni.
Korábban nem lehetett, korábban legyinteni lehetett, hogy a sajtó szenzációhajhász, és amerikaellenes.
"Mindenesetre a vesztes Németország és csatlósai elévülhetetlen "érdeme" a történelem legnagyobb tudatosan kivitelezett ipari módszerekkel megvalósított népirtása."
A szövetségesek nélkül nem tudták volna megcsinálni.
Amerika és az Egyesült királyság szándékosan nem bombázta a halálgyárak infrastruktúráit (pedig néhány vasútvonal és híd tönkretétele meggátolta volna, hogy tízezerszám érkezzenek a zsidók a táborokba, helyben pedig nem lehetett volna kivégezni ennyi embert).
Kérdezd meg őket, miért.
Továbbá:
Most néztem meg "Az össszeesküvés" c. filmet.
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=56051&i_city_id=3372&i_county_id=-1"A második világháború egyik legvéresebb esztendejének elején, 1942-ben a nácik titkos konferenciára hívták a birodalom legszűkebb elitjét a Berlin melletti Wannsee üdülővárosba. A történelemben Wannsee-i konferencia néven elhíresült eseményen dolgozták ki a zsidó népesség kiirtásának módozatait. Az Endlösung, azaz a végső megoldás volt a konferencia vezérmotívuma. Lépésről lépésre kiszámították a folyamatot, egészen "a maradék állomány megfelelő kezeléséig". A konferencia vezetője Heydrich generális volt."
Ebben a Kenneth Branagh által játszott Heydrich (a valóságban is így történt) azzal söpri le a "mérsékelt" Endlösung (a megsemmisítés helyett sterilizálás vagy kitoloncolás) mellett érvelő hivatalnokokat, hogy a zsidók senkinek sem kellenek.
1942-re minden szóba jöhető szövetséges állam, beleértve az Egyesült Királyságot és az USA-t bezárta kapuit a zsidó menekültek előtt. Ezekre a helyekre a nácik sokáig kiengedték a zsidókat.
"A zsidók nem kellenek senkinek. Minek tároljuk ezt a haszontalan tömeget?" - érvel Heydrich.
Gondolkozz el ezen, hogy a szövetségeseknek milyen szerepük volt a zsidók megsemmisítésében...