M7740L Creative Commons License 2010.01.23 0 0 1896

Üdv. mindenkinek!

Nem rég leltem rá erre a topikra, nagyon klassz, hogy van egy ilyen is. Kicsit régen írtak ide utoljára, de most én igyekszem megtörni a csendet. :)

Szóval, visszaolvasgattam a topikban a VHS képmagnókról, és a hozzászólók többsége a Panasonic márkát tartja összeségében a videomagnók JOLLY JOKERének. Az én véleményem is egyezik a többséggel, de az elmúlt héten ebben kicsit elbizonytalanodtam...

Van egy 7,5 éves, hatfejes NV-FJ 622-es típusú gépem, ami az elmúlt héten elromlott. Lejátszás során zavaros, csíkos kép, majd némi tekerés, és a kazettát már nem lehetett kivenni. Ezt követően meg sem mozdult a kazetta, a gép nem reagált semmire. Az elmúlt 7,5 év alatt soha semmilyen problémám nem volt a készülékkel, igaz, hogy nagyon keveset használtam (kb. össz. 100 lejátszás és felvétel), és tisztító kazettával (Hama) mindig karban tartottam, így a magnó most is újszerű állapotban van. Elvittem a márkaszervízbe, és kicseréltek benne valami fogaskereket, így most már újra tökéletes. Mennyire jellemző ez a hiba a Panasonic-okra?

Tudom, hogy ez már nem öntvénymechanikás, de azért az előbb felvázolt körülmények között elég rövidnek találom egy egykor közel 60 000 Ft-os képmagnó élettartamát...