ökobolond
2010.01.22
|
|
0 0
100
|
Nos ... én nem vagyok "gázpárti" , sőt! Nem akartam és úgy nézett ki a dolog, hogy lehetőség sincs rá. Alternatívaként mégis fagázkazán+ puffer merült fel. Aztán mégiscsak összejött a gázbuli..... De a villanyt még hőszivattyú üzemeltetsére is drágának tartom, nem még direktbe a rendszerbe küldeni. mondjuk a villanyfűtésberuházás valóban olcsó egy normális rendszerhez képest, és nagyon komfortos, biztonságos, de roppant drága az üzemeltetése -így csak azoknak ajánlható akik ilyen vándormadarak mint Te, ill. nekik sem mert az ezzel fölszerelt ház, lakás ki ill. eladhatatlan. Másrészt ma egy családi ház bekerülési költségéhez képest ha nem is törpül el, de nem óriási tétel egy normális fűtés "letekerése"..
Aztán meg 1m3 gáz 10kw árammal van partiba, melyből egy jól szigetelt házban 5-10 m3 fogy naponta... Tessék szorozgatni... Infarapanelos ház villszámlája is hajmeresztő, pedig az állítólag hiperszuper. Nem akarok megbántani senkit, de azért az átlag cs.házas magyar nem föltétlen hülye, ahol tud takarékoskodik fél százalékánál sincs villanyfűtés... |
|