de a MÁVnál is mondhatták volna nem helyett azt is, h nem a mi hatáskörünk tessék a minisztériummal beszélniValóban, csakhogy:
1. A MÁV csoport ilyen-olyan tagjainál, több szinten is előfordulhat, hogy a MÁV-os tárgyalópartner nincs tisztában azzal, hogy mi kinek a hatásköre.
2. A MÁV csoport ilyen-olyan tagjainál, több szinten is előfordulhat, hogy a MÁV-os tárgyalópartner, finoman mondva, nem túlságosan motivált.
Azt ugyan továbbra sem tudjuk, hogy a vállalkozó kivel folytatott megbeszélést, de az 1. és 2. pontokból következően az illető könnyen mondhatott neki nemet "csak úgy". A vállalkozót viszont, ha komolyan gondolja a vasútüzemet, mert ebből fog megélni, nem ingatja meg egy alkalmazott "nem"-je. Átgázol rajta, és megy tovább.
de van saját gőzmozdonyuk és kocsijuk is nosztalgiavonatként üzemeltette volnaVan annak a pálinkafőzésre használatos gőzmozdonynak érvényes hatósági vizsgája, természetesen kazánvizsgával egybekötve? A kocsiknak van érvényes hatósági vizsgájuk?
Még olyan terv is volt ,de sztem ez csak elmélet szintjénAzzal egyelőre ne foglalkozzunk. (Vö.: terv és elmélet szintjén én pl. isten vagyok.)
hm