franciacsibe Creative Commons License 2010.01.22 0 0 3310
szerintem elsosorban korrekt tajekoztatas kell es utana a szulo no dontse el maga milyen kockzatokat vallal be.
En attol akadok ki mindig, hogy ha vaki erosebben rovidlato, akkor automatikusan csaszar - ez csakis es kizarolag Magyarorszagon van igy, sehol mashol a vilagon! Mashol a terhesseg alatt elkuldik a kismamakat szemeszhez, aki ellenorzi a szemfeneket.. es ha tul sok er van megszakadva, azt meg is tudja forrasztani (kicsi mutet, lezerrel), igy garantaljak hogy nem lesz semmi gond a szemfenekkel a kitolas alatt.
Magyarorszagon ehelyett rengetegszer hallottam, ismerosoktol is, hogy -5-6-os szemmel automatikusan csaszaroznak (ami meg nem is eros rovidlatas, nekem -8.5 van, termeszetesen szultem, kontaktlencseben es a kovetkezot is igy tervezem)
Szoval szerintem ha van bizonyitott indok (tenyleg kicsi a medence, nagyon alacsony sulyu a kismama, a baba harantfekveses vagy mint egy ismerosomnel faros es raadasul torokulesben ul, szules kozben leesik a gyerek szivhangja), akkor csaszarozzanak, megmentik vele az anya es a gyerek eletet. De mondvacsinalt indokokkal ne automatikusan.
Itt azt mondjak, a 10-15%-os csaszararany a jo. Interneten meg lehet nezni minden korhaz csaszar-aranyat (persze viszonylagos, ahol pl en szulok, ott csak problemas esetek vannak, mast fel sem vesznek, itt persze 20% koruli a csaszar) es ez alapjan is lehet valasztani.
Előzmény: muzsa (3303)